Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: O nouă scumpire de carburanţi

Facebook
" "

La o lună de la ultima scumpire de carburanţi, mai multe staţii PECO din Republica Moldova au afişat din nou preţuri mai mari: cu circa un leu la benzină şi motorină şi cu circa 80 de bani la gazul lichefiat, transmite IPN.

Scumpirile de la mijlocul lunii decembrie au constituit în medie 60 de bani pentru benzină şi motorină, iar pentru gazul lichefiat – 40 de bani.

" "
" "

Odată cu afişarea preţurilor noi, benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei. Motorina –14,45 lei, iar preţul mediu al gazului lichefiat constituie 10,10 lei.

La început de ianuarie, Consiliul Concurenţei anticipa că preţul cu amănuntul al carburanţilor va creşte, având în vedere tendinţa ascendentă a cotaţiilor internaţionale, precum şi majorarea cotei accizelor cu până la 9%, prevăzută de politica bugetar-fiscală şi vamală pentru anul 2021.

Din martie 2019, petroliştii stabilesc de sine stătător preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, fără să depăşească rata de rentabilitate anuală de 10%.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *