Skip to content
Societate

R. Moldova: Premierul desemnat Igor Grosu, după decizia Curții Constituționale: Voi depune la Parlament echipa și programul de guvernare

Facebook

Candidatul înaintat la funcția de premier, Igor Grosu, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională (CC) s-a expus cu privire la decretul Maiei Sandu.

Astfel, Grosu anunță că a luat act și urmează să prezinte echipa sa în Parlament. „Am luat act de decizia Curții Constituționale. În următoarele zile voi depune la Parlament echipa și programul de guvernare. Așa cum am promis, prioritatea noastră imediată este scoaterea țării din criza sanitară și economică și curățarea instituțiilor statului”, a spus Grosu.

Știri.md amintește că Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul președintelui țării, Maia Sandu, prin care Igor Grosu a fost înaintat la funcția de prim-ministru.

Decizia a fost anunțată de magistrații Înaltei Curți la ședința de astăzi, 22 martie, după ce a fost examinată sesizarea depusă de deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *