Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Premierul Natalia Gavrilița merge la Bruxelles, în prima sa vizită în străinătate ca şef al Guvernului

Facebook

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, efectuează o vizită de lucru în capitala Uniunii Europene, la invitația lansată de șeful diplomației europene, Josep Borrell. În prima sa vizită în străinătate de la preluarea funcției, prim-ministrul va fi însoțit de vicepremierul și ministrul de externe de la Chișinău, Nicu Popescu, transmite Deschide.md.

Prima vizită în străinătate pentru actualul prim-ministru al Republicii Moldova. Natalia Gavrilița merge la Bruxelles

Natalia Gavrilița se întâlnește luni cu președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell. Totodată, premierul Republicii Moldova are programate discuții cu doi comisari europeni, Paolo Gentiloni (Economie) și Didier Reynders (Justiție).

Vizita continuă marți, când prim-ministrul Republicii Moldova va avea întrevederi cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson, precum și cu comisarul european trimis de România, Adina Vălean (Transport).

Natalia Gavrilița și Nicu Popescu vor participa și la un eveniment public alături de directoarea generală adjunctă a Directoratului Vecinătate și Negocieri din cadrul Comisiei Europene, Katarina Mathernova.

Tot marți, premierul Republicii Moldova se va întâlni cu diaspora din Belgia.

Pe parcursul vizitei, Natalia Gavrilița va acorda mai multe interviuri pentru diverse publicații occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *