Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Protest de amploare la Chișinău! Maia Sandu – ‘Dodon încearcă să dea foc la țară’

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Protest de amploare în capitala Republicii Moldova. Mii de oameni manifestează în Piața Marii Adunări Naționale! Mii de cetățeni din toate raioanele ale Republicii Moldova au venit astăzi la protest în centrul capitalei. Oamenii au venit, fiind nemulțumiți de ultimele evenimente din Parlament unde PSRM și deputații platformei „Pentru Moldova”, formate din Partidul „ȘOR” și un grup de deputați neafiliați, a creat o majoritate și au adoptat mai multe legi controversate, printre care anularea legii „anti-propagandă”, oferirea statutului special pentru limba rusă, abrogarea hotărârii cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican către Ambasada SUA, re-subordonarea SIS și SPPS către Parlament, dar și așa-zisul „pachet de legi privind Găgăuzia” ce oferă atribuții suplimentare autonomiei și considerat de opoziție ca fiind un prim pas spre federalizarea Republicii Moldova, informează Deschide.md.

Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău este aproape plină. Totuși, din cauza restricțiilor pandemice, oamenii sunt rugați să respecte distanța socială.

" "
" "

Organizatorul protestelor este președintele ales, Maia Sandu. Anterior, ea a fost susținută de mai multe forțe politice, precum Platforma DA, PDM, „Partidul Nostru”, „Pro Moldova”, PUN și Mișcarea „Unirea”.

„Noi împreună am luptat ca să scăpăm de hoții de la guvernare… Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii și de această dată, Dodon încearcă să dea foc la țară, încearcă să provoace haos, să adâncească criza, să ne țină în izolare internațională. Așa încearcă să se răzbune pe oameni pentru că nu l-au votat”, a spus Maia Sandu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *