Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: record de cazuri de infectare cu noul coronavirus

vox.com

Republica Moldova se confruntă cu un val de cazuri de infectare cu noul coronavirus, alte 478 de persoane fiind testate pozitiv doar în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul total a urcat la 12.732 de cazuri, potrivit autorităţilor de la Chişinău, citate de Agora.md. Datele au fost prezentate de responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după prelevarea a 1.943 de probe. Numărul este un record de la declanșarea infecției cu COVID-19 în Republica Moldova.

Până miercuri, s-au infectat cu coronavirus 37 de lucrători medicali: medici – 14, asistenți medicali – 19, personal auxiliar – 4. Până astăzi, 7.077 de persoane au fost tratate, iar 433 au încetat din viață din cauza COVID-19. În fața acestei situații, președintele Igor Dodon a decis să implice Armata în supravegherea respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției.

România a trimis în Republica Moldova un ajutor masiv pentru a susține sistemul medical în lupta cu coronavirusul. Ajutorul, format din echipamente și medicamente, a fost însoțit de o echipă de 42 de medici și asistente medicale, transmite G4media.ro. Cei 42 de medici și asistenți medicali, din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Sănătății, au completat echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva acestei pandemii, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Personalul medical din România trimis în Moldova este specializat în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă și a desfășurat activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *