Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Record zilnic de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Un număr de 665 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate vineri în Republica Moldova. Cifra este un nou record pentru ţara vecină. Situaţia cea mai gravă este în capitala Chişinău, unde au fost confirmate în 24 de ore 329 de cazuri.

Din numărul total de cazuri înregistrate, 6 sunt de import (Turcia-2, Ucraina-2, Italia-1, Marea Britanie-1), transmite Mediafax. Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 45.648 cazuri. Din numărul total de cazuri, 37 sunt lucrători medicali: medici-14, asistenţi medicali-17, personal auxiliar-6.

Din persoanele infectate, 578 sunt în stare gravă (dintre care 36 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată), 1.380 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare, conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii de la Chişinău. Alte 495 persoane au fost tratate şi externate. În total, 33.734 persoane au fost tratate de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă încă 16 decese provocate de noul coronavirus, numărul morţilor urcând la 1.186. Persoanele decedate aveau între 40 şi 80 de ani şi erau originare din Chişinău, Străşeni, Floreşti, Sângerei, Drochia, Orhei, Căuşeni, Râşcani, Şoldăneşti, Hânceşti şi Făleşti.

Situaţia cea mai gravă este în capitala Chişinău unde au fost confirmate în 24 de ore 329 de cazuri. Pe locul doi în clasamentul negativ al infectărilor se află Transnistria cu 52 de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *