Skip to content
Puterea Știrilor Video

R. Moldova | Se întoarce Plahotniuc pe scena mare a politicii de la Chișinău? Andrei Năstase: Atâta timp cât vom rămâne săraci și corupția va fi la ea acasă îl vom putea vedea din nou

Facebook/Andrei Nastase

Invitat la ”Puterea Știrilor”, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, fost viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne din Republica Moldova, a vorbit despre posibilitatea reveniri oligarhului Vladimir Plahotniuc pe scena politică de la Chișinău. Acesta este de părere că atâta timp cât “vom rămâne săraci și corupția va fi la ea acasă, cu nedreptăți, într-o bună zi îl vom putea vedea pe Plahotniuc dacă nu vom fi atenți”.

“Totul e posibil într-o țară în care puterea se tranzacționează de la un grup oligarhic la altul. Iată de ce garantul faptului că Plahotniuc și nu doar el, vor beneficia de cea mai bună justiție și vor ajunge pe banca acuzaților pentru toate relele pe care le-au făcut, este Platforma DA. Dar alături de Plahotniuc și Dodon pentru că se știe că au fost complici în perioada guvernării lui Plahotniuc.

Dacă însă lucrurile vor continua așa, vom rămâne în continuare săraci, corupția la ea acasă, cu nedreptăți, bineînțeles că într-o bună zi îl vom putea vedea pe Plahotniuc dacă nu vom fi atenți. Iată de ce acum trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să înțelegem că tot ce avem mai bun să unim, energiile trebuie acumulate, consolidate și instalat un guvern care să se ocupe de tot ce e nevoie în momentul de față”, a afirmat liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Numele lui Andrei Năstase a apărut în spaţiul public din Republica Moldova în anul 2013, fiind unul dintre membrii constituenţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA) şi liderul acesteia. Mai târziu, Platforma s-a transformat în partid politic de centru-dreapta de opoziţie. Este cunoscut pentru organizarea şi desfăşurarea a mai multe proteste antiguvernamentale în perioada 2015-2018. Din noiembrie 2015 până în februarie 2016, a fost preşedinte al Grupului de iniţiativă pentru iniţierea referendumului republican de modificare a Constituţiei pentru alegerea şi demiterea preşedintelui direct, de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi.

În februarie 2019 a candidat la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia nr. 33 şi pe lista Blocului acum. Acesta a câştigat alegerile în circumscripţie şi a devenit unul dintre cei 26 de deputaţi care au acces în Parlament. Însă, la scurt timp, a renunţat la mandat în favoarea funcţiei de ministru de interne.

1 comentariu la “R. Moldova | Se întoarce Plahotniuc pe scena mare a politicii de la Chișinău? Andrei Năstase: Atâta timp cât vom rămâne săraci și corupția va fi la ea acasă îl vom putea vedea din nou

  1. Socot ca trebuie de instalat un guvern tip sandu sau nasyase ca sa scoata toti criminalii din puscariile moldovei.ca nZ-au reusit sa-i scoata pe toti.Filit e prea putin.P.S.si sa-i aduca in tara pe tochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *