Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Senatori români, în vizită la Chișinău – Nu e vreme de rupt hărți. E vreme de a construi poduri temeinice

Membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului Parlamentului României se vor afla, în perioada 9 – 11 februarie, într-o vizită de lucru la Chișinău. Din delegație face parte și vicepreședintele Senatului, Robert-Marius Cazanciuc.

Agenda vizitei de lucru include o întrevedere bilaterală a Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, Laura-Iuliana Scântei.

De asemenea, Speakerul se va întâlni cu vicepreședintele Senatului Parlamentului României, Robert-Marius Cazanciuc.

În marja vizitei de lucru a senatorilor români, se va desfășura și o ședință comună a Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului Parlamentului României. Ședința va avea loc joi, 10 februarie 2022, scrie deschide.md.

Aș vrea să fac apel către toți colegii din Parlamentul R. Moldova, în special către cei care rup hărți, să fie mai constructivi și calmi în această periodă, deoarece nu e vreme de rupt hărți, este vremea de a construi poduri temeinice, pragmatice și spirituale. Ne așteptăm la colegii noștri din Parlament, din opoziția parlamentară, cât și din opoziție extraparlamentară, o abordare profesionistă și pozitivă. Îmi exprim recunoștința către Parlamentul României, câtre întreaga conducere a României, deoarece în aceste timpuri deosebit de grele, complexe pentru cetățenii R. Moldova, necondiționat și cu un deosebit suport și solidaritate față de noi. În 30 de ani de independență a R. Moldova nu a existat niciodată o fereastră de oportunitate mai puternică decât acum de a intensifica relațiile bilaterale moldo-românești”, a declarat în context Veronica Roșca, președintele Grupului de prietenie a Parlamentului R. Moldova cu Parlamentul României.

Amintim, în aces sens, că vineri, 11 februarie 2022, la Chișinău se va desfășura ședința comună a givernelor de pe ambele maluri de Prut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *