Skip to content
Societate

R. Moldova. Siegfried Mureșan: Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană

Facebook/Siegfried Mureșan

Uniunea Europeană este alături de cetățenii Republicii Moldova, a fost mesajul transmis de eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, care efectuează o vizită oficială în stânga Prutului, unde el și alți oficiali europeni s-au întâlnit cu președinta Maia Sandu, premierul interimar Aureliu Ciocoi, cu ambasadorii SUA și UE, dar și cu alți responsabili importanți.

Implementarea reformelor, gestionarea pandemiei și buna organizare a alegerilor anticipate trebuie să fie prioritățile autorităților de la Chișinău”, a subliniat Siegfried Mureșan, care a explicat că „alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană”.

Am încheiat vizita de lucru în Republica Moldova pe care am efectuat-o, ca președinte al delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova, împreună cu președintele delegației Parlamentului la Adunarea parlamentară «Euronest», Andrius Kubilius, și vicepreședintele delegației Parlamentului la Adunarea parlamentară «Euronest» Andrzej Halicki.

În cadrul vizitei, ne-am întâlnit cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, precum și cu guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova, Octavian Armașu. De asemenea, am mai avut întâlniri cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, cu ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova, cu ambasadorii Statelor Unite ale Americii și Regatului Unit în Moldova, dar și cu reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri”, a scris eurodeputatul PNL, marți, pe Facebook.

Siegfried Mureșan a precizat că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din 11 iulie, când cetățenii Republica Moldova sunt așteptați la urne pentru alegerile parlamentare anticipate.

 

 

Am transmis că Uniunea Europeană este alături de cetățenii Republicii Moldova. De îndată ce vom avea la Chișinău un guvern care va implementa reforme în mod ambițios, vom crește și mai mult sprijinul european pentru Republica Moldova. Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană.

Vom monitoriza îndeaproape procesul electoral. Solicităm guvernului interimar și Comisiei Electorale Centrale organizarea alegerilor astfel încât fiecare cetățean al Republicii Moldova să poată vota nestingherit, atât în țară, cât și în diasporă. Numărul cetățenilor Republicii Moldova care se află în diasporă este acum mai mare decât oricând. La alegerile prezidențiale numărul de secții de votare a fost insuficient. Acum este necesară creșterea numărului secțiilor de votare”, a adăugat vicepreședintele PPE.

Republica Moldova, spune Siegfried Mureșan, are nevoie de o guvernare stabilă și legitimă, care să continue implementarea reformelor. „Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă și legitimă, susținută de o majoritate parlamentară credibilă și transparentă, o guvernare dispusă să continue implementarea reformelor. Aceste reforme vor asigura sprijinul partenerilor de dezvoltare și vor duce la investiții și noi locuri de muncă. Reformarea administrației publice, lupta împotriva corupției și spălării banilor, reforma justiției și respectarea statului de drept sunt primele reforme pe care le așteaptă cetățenii Republicii Moldova”, a conchis eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *