Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

R. Moldova | Socialiștii au pierdut majoritatea, Guvernul Chicu poate fi dat jos. Andrei Năstase, liderul Platformei DA: Totul depinde de voința parlamentarilor

Mesaj.md

Invitat la ”Puterea Știrilor”, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, fost viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne din Republica Moldova, a declarat că înlăturarea Guvernului Chicu a devenit posibilă după ce Partidul Socialiștilor și-a pierdut majoritatea în Parlament. ”Totul depinde de voința parlamentarilor”, a spus Andrei Năstase.

Noi apelăm la conștiința tuturor deputaților, să înțeleagă că în aceste condiții grele, indiferent de trecutul lor, e nevoie să pună umărul la scoaterea din captivitate a instituțiilor statului, la scoaterea din mocirlă a Republicii Moldova, așa că totul depinde de voința acelor deputați. 

" "

Acum se pune problema cine sunt cei care prin acțiunile sau inacțiunile lor mențin la guvernare acest Guvern. Toți cei care au  adoptat o asemenea atitudine de a nu face nimic, de a sta pe tușă, de a-și face calcule electorale nu sunt decât complicii lui Igor Dodon și ai Partidului Socialiștilor.

Matematic vorbind, iată astăzi, prin exerciții din acestea de traseism politic, Partidul Socialiștilor a pierdut majoritatea în parlamentul Republicii Moldova”, a declarat liderul Platformei DA.

În acest context, Andrei Năstase încurajează toți deputații să se unească pentru a detrona Partidul Socialist.

„Nu trebuie să ne mai ascundem după tot felul de retorici de-astea populiste sau după tot felul de calcule electorale. Gata, oamenii sunt sigur că vor înțelege într-o bună zi cine și ce prezintă. Demersul meu, chiar dacă vine de la București, este către toți deputații să strângem rândurile, să dăm jos acest guvern, să ne asigurăm că instalăm un Guvern pro-european, reformator, să depășim cu toții această criză și mai apoi, bineînțeles, putem merge la niște alegeri anticipate, astfel încât să curățăm întreaga întreaga clasa politică din Republica Moldova de tot ce înseamnă mai nociv, de toți penalii care astăzi foarte mulți dintre ei au ajuns în Parlament. E o situație dificilă, dar dacă se vrea, se poate, iar Platforma Demnitate și Adevăr și vrea, și poate”, a afirmat liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Numele lui Andrei Năstase a apărut în spaţiul public din Republica Moldova în anul 2013, fiind unul dintre membrii constituenţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA) şi liderul acesteia. Mai târziu, Platforma s-a transformat în partid politic de centru-dreapta de opoziţie. Este cunoscut pentru organizarea şi desfăşurarea a mai multe proteste antiguvernamentale în perioada 2015-2018. Din noiembrie 2015 până în februarie 2016, a fost preşedinte al Grupului de iniţiativă pentru iniţierea referendumului republican de modificare a Constituţiei pentru alegerea şi demiterea preşedintelui direct, de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi.

În februarie 2019 a candidat la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia nr. 33 şi pe lista Blocului acum. Acesta a câştigat alegerile în circumscripţie şi a devenit unul dintre cei 26 de deputaţi care au acces în Parlament. Însă, la scurt timp, a renunţat la mandat în favoarea funcţiei de ministru de interne.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *