Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Spitalele vor primi echipamente în valoare de 1 milion de euro din partea UE și OMS

coronavirus Inquam Photos / Virgil Simonescu

OMS și UE au oferit echipamente medicale Republicii Moldova în valoare de un milion de euro, una dintre cele mai mari donații de până acum, transmite publicația Agora.md.

Mai exact, este vorba de 34 de aparate de ventilare pentru pacienții cu COVID-19 și 41 de monitoare.

În același timp, jurnaliștii de la Chișinău transmit că în Republica Moldova au ajuns deja consumabilele pentru echipamentul medical donat anterior, cele 356 de concentratoare de oxigen și 210 pulsoximetre.

„În aceste vremuri de criză, Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova în combaterea pandemiei COVID-19. Echipamentul livrat cu suportul Uniunii Europene și al partenerilor OMS prin intermediul inițiativei „Solidari pentru Sănătate” este un exemplu concret al sprijinului nostru. În plus, o nouă inițiativă, cu buget total de 5,1 milioane de euro, finanțată de Uniunea Europeană și cofinanțată și implementată de OMS, va începe în curând pentru a ajuta Republica Moldova să facă față amenințărilor actuale la adresa sănătății publice”, a declarat Magdalena Mueller-Uri, șefa Secției Operațiuni de la Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *