Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova. Titus Corlățean: Pentru a nu pluti în zona gri, R. Moldova trebuie să aibă o majoritate solidă pro-europeană după 11 iulie

timisoaraonline.ro

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt extrem de importante pentru continuitatea parcursului european al R. Moldova, a declarat preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlăţean, în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova.

Oficialul român a subliniat că după 2010 Chișinăul a făcut mai multe eforturi pentru apropierea de UE, iar rezultatul alegerilor trebuie să permită continuarea acestor eforturi și chiar accelerarea lor. „Sunt alegeri extrem de importante.

În funcţie de aceste rezultate R. Moldova va avea sau nu o stabilitate care e importantă în politica naţională şi în relaţiile externe, va avea un sistem care să-şi consolideze setul de valori democratice sau va continua să navigheze în zona gri cu tot felul de teme artificiale sau orientări care n-au dat în realitate rezultate bune pentru viaţa de zi cu zi, pentru libertate şi pentru democraţie în R. Moldova.

Această temă a orientării spre UE prin politici publice, prin legi, prin norme democratice şi o viaţă economică-socială mai bună pentru oameni sunt foarte importante şi până la urmă cetăţenii moldoveni îşi determină destinul”, a declarat Corlățean, citat de deschide.md.

Fostul ministru de Externe al României a mai menționat că „ce vor decide cetăţenii R. Moldova le va marca viitorul pentru mulţi ani înainte”. „Ideal ar fi pentru proiectul european al R. Moldova ca alegerile să genereze o majoritate solidă cu orientare către UE, aptă, capabilă să facă lucrurile pe care şi noi le-am făcut anterior, bineînţeles, având un pachet de sprijin financiar din partea UE.

S-a muncit şi în R. Moldova, au fost urcuşuri şi coborâşuri, dar ar fi păcat ca toată munca din aceşti ani să nu continue, dar ar fi bine să continue într-un ritm mai accelerat, pentru că anii trec şi oamenii au aşteptări să vadă lucrurile schimbându-se în R. Moldova.

E bine ca populaţia să depăşească aşteptările minime: de adăugat câţiva lei la pensie, la salariu, nu! Moldova are o capacitate, are oportunităţi, are prieteni şi are o soră numită România, pentru că suntem fraţi. Până la urmă lucrurile se decid în R. Moldova, nu decide nimeni din afara ţării pentru R. Moldova”, a mai specificat oficialul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *