Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Trei cazuri confirmate de coronavirus, alte 22 de persoane sunt suspecte

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că în Republica Moldova au fost confirmate alte cazuri noi de coronavirus. Este vorba despre un bărbat, din sudul ţării, şi o femeie din Chişinău, ambii în vârstă de 60 de ani. Ambele persoane au şi alte boli crononice. Starea lor de sănătate este de o gravitate medie. Sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic Republican, unde primeşte tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 şi hipertensiune.

Viorica Dumbrăveanu a avertizat cetăţenii despre necesitatea de a evita locurile aglomerate, inclusiv călătoriile cu troleibuzul în orele de vârf, dar şi slujbele religioase la care se adună un număr mai mare de oameni. La ora actuală, la spitalul „Toma Ciorbă” sunt internaţi 14 adulţi care sunt suspectaţi de coronavirus. Iar la spitalul de boli contagioase pentru copii au fost internate alte opt persoane – şase copii şi două mame. Deocamdată, trei cazuri au fost confirmate de infectare cu coronavirus.

În caz că persoana a revenit dintr-o zonă de risc, este recomandat ca aceasta să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, scrie adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *