Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Trei persoane vaccinate au murit de COVID-19

Inquam Photos/George Calin

Trei persoane vaccinate au decedat de COVID-19. Declaraţia a fost făcută de ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, în cadru unei conferinţe de presă, vineri seara, transmite IPN.

Potrivit ministrei, este vorba despre o persoană care s-a infectat când încă nu erau instalaţi anticorpii în urma vaccinului. La fel, alte două persoane, una dintre care avea o vârstă înaintată şi multe comorbidităţi, şi o altă persoană, de 74 de ani, cu mai multe comorbidităţi, au decedat. Ministra spune că s-au făcut analize şi subiectul este discutat.

Vaccinarea nu asigură 100% că nu te îmbolnăveşti, depinde foarte mult de organism şi de comorbidităţile omului, mai ales când îmbolnăvirea are loc la o perioadă scurtă după vaccinare”, a declarat Ala Nemerenco.

Totuşi, susţine ministra Sănătăţii, trebuie de văzut şi altă parte a vaccinului şi anume faptul eradicării multiplelor boli pe parcursul anilor.

Un exemplu în acest sens ar fi şi vaccinarea medicilor, unde rata de mortalitate a scăzut extrem de mult. Potrivit Ministerului Sănătăţii, vineri, în Moldova au fost înregistrate 710 cazuri noi de COVID-19, dintre care 612 în rândul persoanelor nevaccinate. Circa 702 mii de persoane s-au vaccinat cu ambele doze de ser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *