Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova urmează să semneze un acord de 3,8 milioane de dolari pentru promovarea exporturilor în UE

zdg.md

Moldova urmează să semneze cu Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale (BM), un acord de cooperare, în valoare de 3,8 milioane de dolari, pentru realizarea proiectului „Reforma climatului investiţional în Republica Moldova” (faza II). Comisia economie, buget şi finanţe a aprobat miercuri, 3 noiembrie, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, proiectul are menirea de a spori competitivitatea sectorului privat în ceea ce priveşte exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte şi produse lactate, pe piaţa Uniunii Europene. De asemenea, proiectul urmăreşte consolidarea capacităţilor de export ale sectorului horticol.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanţarea instituţiilor statului, inclusiv plăţi pentru bunurile şi serviciile necesare pentru implementarea proiectului. Totodată, proiectul nu prevede contribuţii directe din contul bugetului de stat. Perioada de acţiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *