R. Moldova: Vila din Elveția a lui Plahotniuc, „bugetul pe 13 ani al Procuraturii Anticorupție”

vila lui Plahotniuc
Sursa foto: RISE MOLDOVA

Vila luxoasă din Elveția care aparține fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc este sub sechestru. Astfel, înstrăinarea acesteia este imposibilă, a anunțat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, citată de TV8.

Șeful PA a menționat că vila respectivă a fost procurată în anul 2012 la un preț de circa 26 de milioane de dolari.

„Această cifră, în perspectivă, ar fi bugetul Procuraturii Anticorupție pentru aproximativ 13 ani”, a spus Dragalin, potrivit ziare.com.

Ea a adăugat că autoritățile întreprind toate măsurile necesare pentru a avansa în dosarul penal în care este vizat Vlad Plahotniuc, astfel încât să existe posibilitatea recuperării prejudiciului cauzat de acesta bugetului de stat.

Procuratura Generală a anunțat acum trei ani, în octombrie 2020, că proprietăți ale fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția.

Vlad Plahotniuc a părăsit teritoriul R. Moldova în iunie 2019. Acesta este acuzat de „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: