Skip to content
Politică

Răceală în opoziție? Un lider USR explică misterul momentului privind moțiunea anti-Plumb EXCLUSIV

youtube.com

A apărut o răceală în rândurile partidelor de opoziție? Un lider al Uniunii Salvați România (USR) dezleagă misterul momentului legat de moțiunea simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Este vorba despre Vlad Alexandrescu, șeful grupului USR din Senat. Parlamentarul a explicat marți pentru PSnews.ro de ce numele formațiunii lui Dan Barna nu apare pe lista inițiatorilor moțiunii amintite, demers asumat doar de către Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Mișcarea Populară (PMP).

CITIȚI ȘI: Zi decisivă pentru moțiunea simplă depusă împotriva Rovanei Plumb

Concret: Vlad Alexandrescu a afirmat că senatorii Uniunii Salvați România nu au fost anunțați la momentul depunerii moțiunii (înaintea Paștilor).

„Noi n-am prins de veste – a fost depusă fără știrea noastră. Cred că fost anunțată miercuri, în ședința de dimineață”, a arătat Alexandrescu.

Cu toate acestea, politicianul a precizat că senatorii din grupul pe care îl conduce vor avea intervenții „profund critice” în plen și vor vota moțiunea simplă.

„Am văzut și eu că este a PNL și a PMP, dar noi vom avea aceste dezbateri (4 minute și jumătate – atât ne-a alocat onor. Biroul Permanent pentru a ne susține punctul de vedere), vom interveni în plen și vom susține punctul de vedere al USR, care – desigur – este profund critic. Cu siguranță vom vota pentru moțiune. Din punctul nostru de vedere, felul în care a fost gestionat Ministerul Fondurilor Europene este un dezastru”, a declarat Vlad Alexandrescu.

Întrebat de ce PNL și PMP nu i-au anunțat pe cei de la USR și dacă putem vorbi despre o sincopă în interiorul opoziției, Alexandrescu a opinat că problema nu este „chiar așa de gravă”.

„Nu știu să vă spun (de ce USR-iștii nu au fost anunțați – n.r.), dar nu-i chiar așa de grav. Uneori am făcut noi cu PNL-ul; acuma văd că face PNL-ul cu PMP-ul… Însă n-are mare importanță. Săptămâna trecută, am avut o moțiune simplă PNL-USR – la Camera Deputaților – împotriva ministrului Culturii, George Ivașcu. Deci treaba merge bine, dar sunt diverse alianțe pe anumite subiecte între partidele de opoziție. Mie mi se pare OK – nu văd o problemă aici. Noi am făcut atac împreună cu PNL-ul la Curtea Constituțională pe a doua formă a legilor justiției, acum 2-3 săptămâni. Important este cum se votează”, a detaliat liderul de grup.

În altă ordine de idei, am vrut să știm cum privește Vlad Alexandrescu actualele pregătiri pentru Centenar, în calitatea lui de fost ministru al Culturii. La rândul său, ex-guvernantul a vorbit despre „un haos” la nivelul Guvernului, amintind că un secretar de stat a fost deja revocat pe motiv de incompetență.

„E un dezastru! În primul rând, a fost un secretar de stat care a fost dat afară pentru incompetență (Paul-Claudiu Cotîrleț – n.r.), care ar fi trebuit să gestioneze proiectul Centenarului. Întâi dumnealui a fost la Secretariatul General al Guvernului, dup-aia s-a mutat la Ministerul Culturii cu tot cu departament (printr-o ordonanță a Guvernului). Acolo a fost un prim anunț de proiecte (2.000 și ceva), dar nu se finanțase niciunul… Acuma înțeleg că s-a făcut o listă scurtă de proiecte care urmează să fie finanțate… Este un haos în momentul de față!” a încheiat senatorul de București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *