Skip to content
Politică

Racția lui Ponta după mesajul Rusiei

Potrivit unui comunicat oficial, Ministerul rus de Externe consideră “iresponsabile” şi “inacceptabile” declaraţiile premierului Victor Ponta privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România, cerând o reacţie din partea Uniunii Europene.

În acest context, premierul Ponta a declarat miercuri, înainte de ședința de Guvern de la Palatul Victoria, că dacă este criticat de Rusia, nu este de rău.

„Dacă mă critică Rusia, nu e de rău„, a adăugat Ponta miercuri, precizând  că se va pronunţa la Guvern legat de reacţia Ministerului rus de Externe privind declaraţiile sale de vineri, de la Alba Iulia. 

“Rusia este preocupată de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia”, a transmis marți seara ministerul rus de Externe.

“După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul în scrutinul prezidenţial din Romania în sensul realizării «celei de-a doua mari uniri» până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova”, se precizează în comunicatul de la Moscova.

Citește și  Moscova, reacție dură la declarația lui Ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *