Skip to content
Politică

RADET face un anunț îngrijorător

RADET face un anunț îngrijorător.

Astfel, RADET Bucureşti a solicitat din nou, în 21 octombrie 2015, societăţii Electrocentrale Bucureşti SA diminuarea popririi de 100% impuse pe conturile regiei.

Conducerea RADET a semnalat faptul că din banii de care a dispus în luna octombrie a putut fi asigurată doar plata drepturilor de personal şi a combustibilului auto. Solicitarea urmează să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie al ELCEN, în cel mai scurt timp.

Regia a solicitat şi Primăriei Municipiului Bucureşti banii necesari realizării investiţiilor în sistemul de transport şi distribuţie a energie termice, începerea ultimelor 10 lucrări pentru soluţionarea avariilor majore fiind calificată de RADET drept urgenţă.

Conducerea Regiei a atras atenţia că în lipsa remedierii avariilor va fi pusă în pericol continuitatea furnizării agentului termic către consumatori în sezonul rece. Mai mult, RADET arată într-un comunicat că, din cauza complexităţii lor, respectivele lucrări trebuie să fie efectuate de către firme specializate.

RADET arată în comunicatul citat că pierderile din sistemul de termoficare sunt cauzate tocmai de vechimea conductelor, în condiţiile în care 81% din reţa are o vechime de 20 de ani): „Starea conductelor generează un număr mare de avarii care au drept consecinţă directă creşterea cantităţii de apă introduse suplimentar pentru funcţionarea sistemului (termenul tehnic este de apă de adaos). Cantitatea totală de apă de adaos cuprinde atât cantitatea de apă pierdută din cauza avariilor, cât şi cea necesară reumplerii reţelei de termoficare după efectuarea reparaţiilor”.

Regia menţionează că în primele 9 luni ale anului 2015 au fost remediate 526 de avarii primare, ca urmare a evenimentelor apărute accidental în sistemul de transport al energie termice. Cantitatea de apă de adaos utilizată în primele 9 luni pentru funcţionarea sistemului de termoficare a fost de 7.125.463 metri cubi, cu un cost de 44.435.993,00 lei inclusiv TVA. La aceste costuri se adaugă valoarea pierderilor de energie termică înregistrate de regie, în sumă de 256.351.115 lei, inclusiv TVA, reprezentând 1.122.632, 90 Gcal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *