Radu Carp acuză AUR că a „încălcat legislația privind datele cu caracter personal”

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, a publicat pe pagina sa de Facebook o informare cu privire la metodele de comunicare ale partidului. Acesta a dezvăluit că a primit o invitație pe WhatsApp la ziua de naștere a lui George Simion. Ceea ce l-a șocat pe Carp a fost faptul că invitația venea din partea soției liderului AUR, deși nu o cunoștea personal.

Această dezvăluire aruncă o lumină asupra modului în care datele personale pot fi folosite în scopuri politice și ridică întrebări cu privire la transparența și etica din spatele acestor practici.

Redăm în continuare declarația integrală a lui Radu Carp:

„Primesc astazi pe whatsapp o invitatie la ziua lui George Simion din partea…sotiei acestuia.

Cunosc foarte multa lume dar pe sotia domnului Simion nu o cunosc.

Anul trecut am primit invitatie la nunta domnului Simion, in plic inchis, la sediul TVR.

Cum procedeaza liderul AUR?

Orice eveniment privat este transformat in eveniment public pentru a aduce cat mai multe persoane si pentru a parea ca liderul este „popular”.

In vederea acestui scop, o armata nevazuta de membri si simpatizanti AUR trimite scrisori, mesaje pe whatsapp, da telefoane.

De ce nu facem si noi la fel, persoane obisnuite?

Diferenta este ca AUR are acces la baze de date: telefoane, adrese, etc.

Iar fiecare mesaj este asezonat pentru ca sa para cat mai spontan, cand de fapt nu este.

Cum a ajuns telefonul meu la emitator (doamna Simion)?

A fost traficata o baza de date, cu ajutorul unor membri sau simpatizanti AUR.

S-a incalcat legislatia privind datele cu caracter personal.

Prin urmare, raspunsul meu la inedita invitatie a fost ca…intreaga speta este de resortul AEP.

Banii publici, din finantarea pentru partide, merg pentru a fi traficate banci de date personale.

Trist este ca, in aceasta afacere, George Simion se ascunde in spatele sotiei care nici nu banuieste ce se intampla dar care, evident, va raspunde – daca se intampla ceva.

O tactica asemanatoare a folosit-o si Viktor Orban care mi-a raspuns cu o scrisoare semnata ce justifica distrugerea CEU. A doua zi, trei prieteni m-au sunat sa imi spuna ca Orban i-a contactat personal…cu o scrisoare identica!

Proabil ca in 2024 George Simion va sarbatori in fiecare zi ziua de nastere, aniversarea casatoriei, Sfantul Gheorghe, ziua sotiei, a nasilor, etc. – prilej de infinite reuniuni. Televiziunile vor transmite non – stop. Toate vor fi reuniuni private, convocate de o sotie grijulie, iubitoare si enciclopedica in materie de cunostiinte”.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: