Radu Carp: Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ţine de normalitate

Radu Carp

Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, consideră că ideea comaării alegerilor locale cu cele europarmentare ţine de normalitate, având în vedere că acelaşi lucru se întâmplă şi în multe alte zone din Europa.

„Alegerile pentru Parlamentul European vor fi comasate cu alegeri in mai multe din landurile Germaniei, în unele regiuni ale Italiei, cu alegeri locale în Irlanda, Malta si Ungaria si cu alegeri regionale/federale in Belgia.
Comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European in Romania tine de normalitate, dupa cum nimic nu impiedica desfasurarea separata a celor doua scritinuri electorale.

Dealtfel si precedentele alegeri din 2019 au fost comasate cu un referendum in Romania.
Va fi o prezenta mai mare si implicit o legitimitate mai mare pentru viitorii membri ai Parlamentului European.
Partidele vor fi obligate sa deruleze doua campanii electorale in paralel.

Vor exista si teme care se vor intersecta – cum ar fi de exemplu viitorul agriculturii sau politicile regionale ori de mediu.
Unii vor pierde, altii vor castiga – in functie de cat de pregatiti vor fi candidatii pentru pozitiile la care acced”, a scris Carp pe pagina sa de Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL