Skip to content
Politică

Radu Carp, despre declarațiile lui Putin privind scutul antirachetă: „Trebuie tratate cu toată seriozitatea!”

Radu Carp, secretar executiv al Partidului Naţional Liberal (PNL), dezvăluie detalii controversate din spatele declarațiilor liderului de la Moscova, privind scutul antirachetă de la Deveselu.

„Am luat act cu surprindere de declaraţiile de la Atena ale preşedintelui Federaţiei Ruse referitoare la presupusul rol ofensiv al scutului antirachetă şi la posibile măsuri de retorsiune. Nu este pentru prima oară când oficiali ruşi abordează tema respectivă de pe aceste poziţii, dar, în momentul în care Federaţia Rusă alege acest nivel de comunicare, sunt necesare lămuriri suplimentare din partea tuturor decidenţilor politici din România. Cât priveşte măsurile de retorsiune, afirmaţiile liderului de la Moscova trebuie tratate cu toată seriozitatea şi efectuată o analiză privind riscurile şi ameninţările la adresa României la nivelul tuturor instituţiilor cu rol în asigurarea securităţii naţionale, în coordonare cu alianţele şi organizaţiile din care face parte ţara noastră”, declară Carp, potrivit Agerpres.ro

" "

Mai mult, el subliniază că scutul antirachetă are un rol strict defensiv şi vizează un alt tip de ameninţări decât cele venite din partea Federaţiei Ruse.

„Acest scut nu încalcă nicio obligaţie internaţională a României, este asumat în baza calităţii de membru NATO şi reprezintă o componentă extrem de importantă în ceea ce priveşte asigurarea securităţii continentului european, nu doar a unui stat sau grup de state. Orice afirmaţie care contrazice aceste adevăruri nu are decât rolul de a induce în eroare opinia publică„, adaugă Carp.

Totodată, liberalul salută reacţia MAE român, precum şi cea a purtătorului de cuvânt al NATO, precizând că acestea sunt reacţii convergente care arată că stabilirea şi promovarea adevărului este esenţială în relaţia cu Federaţia Rusă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *