Skip to content
Puterea Știrilor Video

Radu Carp, despre misiunea lui Rareș Bogdan la Bruxelles: Are acum o sarcină destul de dificilă

Featured Video Play Icon

Politologul Radu Carp a fost cel mai recent invitat al emisiunii ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit printre altele, și despre misiunea liberalului Rareș Bogdan în calitate de şef al delegaţiei europarlamentarilor români din grupul Popularilor Europeni.

Acesta a precizat că va fi dificil pentru Rareș Bogdan să conducă o delegație numeroasă și se va confrunta și cu o perioadă intensă, în care va trebui să-l propulseze pe Manfred Weber în poziția de  spitzenkandidat.

" "

”Rareș Bogdan are acum o sarcină destul de dificilă, anume de a conduce o delegație foarte numeroasă. Vorbim de 12 europarlamentari, ceea ce înseamnă că este a cincea sau a șasea delegație numeroasă în PPE. Ceea ce înseamnă că liderii acestei delegații vor fi chemați foarte frecvent la discuții de grup. Va fi o perioadă foarte intensă: alegerea președintelui Comisiei, alegerea președintelui Consiliului European (…) Deci, această sarcină de a duce la împlinire aplicarea sistemului spitzenkandidat, de a-l propulsa pe Manfred Weber în această poziție, va fi o sarcină foarte dificilă și pentru PPE, dar și pentru Delegația Națională. Citeam recent un comentariu, ce se va întâmpla cu Manfred Weber și surse de la Bruxelles spuneau că: ”Probabil că se va încerca să fie scos din joc”. Și atunci, dispărând el, dispare și ideea de spitzenkandidat. Deci domnul Weber în momentul de față este ținta tuturor atacurilor: din partea Franței, din partea premierilor din Spania, din Portugalia, din Olanda, din Belgia. Caută o modalitate de a-l scoate din joc pentru a nu se aplica sistemul respectiv. Se încearcă profilarea unui candidat mult mai vizibil. Cei de la PPE vor trebui să se adapteze acestui ritm foarte alert de candidaturi”, a afirmat Radu Carp.

Totodată, politologul a mai explicat că Rareș Bogdan va avea un program similar cu cel din timpul campaniei electorale, pe care nimeni nu îl va putea respecta, în afară de el.

”Rareș Bogdan va avea un rol cheie, chiar dacă vrea sau nu să aibă acest rol, și-a asumat poziția de lider al acestui grup al deputaților români în Parlamentul European, din partea PPE. El se plângea în timpul campaniei electorale că era chemat la 7 jumătate la partid să meargă undeva: ori cu autocarul, ori cu mașina sau la un miting. Ei bine, asta se va întâmpla la Bruxelles în următoarele luni. Nu este o sarcină pe care o va putea delega unei alte persoane”, a mai spus Radu Carp.

Declarațiile politologului vin în contextul în care Biroul Executiv a luat decizia de a-l desemna pe Rareş Bogdan liderul grupului parlamentar al PNL şi nu numai al PNL, ci şi al celorlalte formaţiuni care sunt membre PPE în România, liderul de grup.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *