Radu Carp: Propunerea lui Simion privind închiderea ambasadei ruse, o strategie de imagine

Radu Carp

Politologul Radu Carp consideră că propunerea făcută de George Simion în privinţa expulzării ambasadorului Kumin şi închiderea ambasadei Rusiei de la Bucureşti nu e nimic altceva decât o strategie de imagine a AUR, partid care îşi doreşte să nu mai fie acuzat de filo-putinism. 

„George Simion a propus masuri radicale impotriva Federatiei Ruse: expulzarea ambasadorului Kuzmin si inchiderea ambasadei/consulatelor ruse – drept raspuns la inchiderea consulatului Romaniei de la Rostov-pe-Don. Astfel, Simion si AUR nu mai pot fi acuzati de filo-putinism – asa este gandita aceasta strategie de imagine. Deoarece deocamdata nimeni nu a contracarat aceasta strategie, a venit momentul sa „spargem gheata”, dupa expresia domnului Ciolacu.
Inchiderea consulatului Romaniei in Federatia Rusa trebuia urmata de o masura similara – inchiderea consulatului Federatiei Ruse la Constanta. Este o eroare ca aceasta masura nu a fost luata. Nu este timpul pierdut”, a explicat politologul pe pagina sa de Facebook.

Radu Carp se înreabă totodată de ce purtătoarea de cuvânt a MAE rus nu a înfierat declaraţiile lui Simion, ca şi în cazul altor politicieni.

„Expulzarea domnului Kuzmin sau inchiderea ambasadei Federatiei Ruse te insa cu totul altceva. Romania a redus numarul diplomatilor rusi acreditati in Romania, la fel ca si alte state membre UE. Nicaieri insa nu s-a mers pana la masura extrema a expulzarii ambasadorului. Romania este pe pozitii divergente cu Federatia Rusa din momentul declansarii razboiului din Ucraina dar un conflict diplomatic deschis nu ar avantaja deloc tara noastra.
O masura de tipul celei practicate pana in prezent, anume convocarea domnului Kuzmin la MAE pentru a i se comunica pozitia ferma a partii romane este mukt mai eficienta. Adevarul este ca domnul Simion are are deja un concurent pe linia extremismului si populismului, un concurent pro – rus si pozitia sa recenta se vrea o delimitare in cadrul electoratului AUR/SOS.

Domnul Simion actioneaza insa exact ca si legat de Republica Moldova: pentru a nu fi banuit ca doreste de fapt indepartarea de Romania, face declaratii unioniste; pentru a nu fi banuit ca este pro-rus, se declara maI anti-rus decat toti pro-ucrainenii la un loc. De observat ca, spre deosebire de alte ocazii, doamna Zaharova nu a infierat declaratiile domnului Simion ca si declaratiile altor politicieni romani. Barometrul de la Moscova ne arata cat de false sunt pozitionarile domnului Simion la Bucuresti”, a mai scris Carp.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: