Skip to content
Politică

Radu Iordăchel renunță la funcția de șef al Insitutului Cantacuzino

După ce angajații Institutului Cantacuzino au protestat mai multe zile, directorul institutului, Radu Iordăchel, a cedat presiunilor și a anunțat că va demisiona din funcția de conducere pe care o deține. De asemenea, și Ministerul Sănătății i-a cerut lui Iordăchel în nenumărare rânduri demsia.

”S-au incheiat lucrarile comisie interministeriale.  S-a găsit solutia pentru salvarea insitutului si sunt foarte multumit. Probabil ca eu personal ma voi retrage din conducerea institutului”, a spus Iordăchel.

Anunţul lui Radu Iordăchel vine după mai multe discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, al Muncii şi Economiei, unde au încercat să găsească soluţii pentru redresarea Institutului, singura producător autohton de vaccinuri.

Concluzia a fost că partea de producţie a institutului trebuie transformată în societate comercială. Radu Iordăchel a mai fost demis de la şefia institutului Cantacuzino şi apoi repus în funcţie, după ce a a atacat decizia.

Oricum, până la repornirea producţiei, România va importa şi în această iarnă câteva sute de mii de doze de vaccin antigripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *