Skip to content
Politică

Radu Mazăre contestă în instanță controlul judiciar

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a venit joi la ÎCCJ, unde se va judeca cererea sa de revocare a măsurii controlului judiciar impusă împotriva lui în dosarul în care este acuzat de corupție în legătură cu construirea cartierului „Henri Coandă”, informează agerpres.ro.

În data de 8 octombrie, instanța supremă i-a respins cererea lui Radu Mazăre, însă acesta a făcut contestație, care se va judeca azi, joi.

Procurorii susțin că, în anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazăre, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totală de 175.000 de euro pentru a facilita câștigarea de către acea societate, în condiții avantajoase, a licitației având ca obiect contractul de construire a Campusului social „Henri Coandă” în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost trecuți prin conturile mai multor societăți offshore și au ajuns în final la Radu Mazăre și la fratele acestuia, Alexandru Mazăre, potrivit DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *