Skip to content
Politică

Radu Mazăre iese la atac, deși e ținut ”ascuns”: ”Comunicat de presă din beci nr.1”. Un fost director de televiziune este invocat

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, o serie de mesaje prin care încearcă să facă lumină cu privire la o serie de acuzații ce au apărut în presă.

Mazăre încearcă să explice ultima ”fumigenă” apărută în presă potrivit căreia ar deține o casă în Franța, la Nice. Cu privire la o astfel de informație, fostul primar al Constanței precizează că e vorba de un apartament cumpărat de o firmă aparținând lui Mihai Craiu, fost director la Antena1, imobil pe care nu l-a văzut niciodată și cu care nu are niciun fel de legătură.

Totodată, Radu Mazăre se plânge că a fost acuzat, în ultimii zece ani, de tot felul de fapte, dar s-a putut apăra în libertate. În schimb, acum nu mai poate reacționa pentru că este ținut ”ascuns”.

”Nu cred ca acesta este un mod corect de a se face justitite, condamnat aprioric la televizor sau „pe surse” si infundat in arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc in mod automat in opinia si impresia generala o falsa si certa vinovatie a celui cercetat.”, subliniază fostul vicepreședinte al PSD.

Iată comunicatul integral al lui Radu Mazăre:

”Comunicat de presă din beci nr.1

In ultimii 10 ani , incepând din 2005, „sistemul” m-a acuzat de cate-n luna si-n stele. De fiecare data insa am avut posibilitatea sa vorbesc si sa ma apar. LIBER. Cel mai bun exemplu este deja celebrul dosar al retrocedarilor, unde sunt acuzat si judecat din 2008. Cand expertiza incuvintata si realizata de instanta de judecata (refuzata de DNA in timpul urmaririi penale) a demonstrat fara echivoc ca nu am retrocedat domeniul public al statului, adica principala acuzatie din dosar, s-a facut liniste. Si tot asa!! Acum insa, stau la beci de 8 saptamani, am demisionat din partid si din functia de primar si am anuntat ca nu mai vreau o viata politica sau publica. Nu mai pot fi suspicionat ca as putea influenta pe cineva. Totusi, constat ca de fiecare data cand trebuie sa merg in instanta pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanseaza „pe surse”, in mod automat un linsaj mediatic. La aceste atacuri obscure, din nefericire pentru mine, nu mai pot reactiona si spune nimic pentru ca sunt „ascuns”. Spre exemplu, acum a aparut o noua fumigena : cica eu as avea o casa in Franta, la Nice.

De fapt, am aflat din documentele citite de avocati la dosar ca exista o casa sau un apartament acolo achizitionat candva de o firma a domnului Mihai Craiu, fost director la postul tv Antena1. Eu nu am fost niciodata la acel imobil, nu l-am vazut si nu am stiu vreodata de existenta lui. Intrebati-l pe domnul Craiu a cui este casa, daca se cunoaste cu mine si daca eu am vreo legatura cu investitia domniei sale. Si acesta este doar un exemplu.

Pentru asa ceva DNA considera ca eu trebuie sa stau inchis la beci, nejudecat si nevinovat, ca intre timp ei sa cerceteze o suspiciune fabuloasa din viata unor oameni pe care nici macar nu-i cunosc. Consider ca este nedrept ce mi se intampla si pot sa va spun ca aici, in arestul preventiv, sunt multi alti oameni ca mine, care nu inteleg de ce trebuie sa stea la beciuri fara sa se poata apara juridic sau ca imagine. Nu cred ca acesta este un mod corect de a se face justitite, condamnat aprioric la televizor sau „pe surse” si infundat in arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc in mod automat in opinia si impresia generala o falsa si certa vinovatie a celui cercetat.

Voi reveni. Cu multumiri, Radu Mazare”, se arată în comunicatul transmis de fostul edil al Constanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *