Skip to content
Constanța Societate

Radu Mazăre, inculpat în alte trei dosare instrumentate de DNA. Este vizat şi actualul primar al Constanţei, Decebal Făgădău

Procurorii DNA Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în trei dosare distincte și începerea urmăririi penale într-un al patrulea dosar față de mai multe persoane care au lucrat sau lucrează în cadrul Primăriei Constanța. Printre persoanele vizate, în toate cele patru dosare, se află și Radu Mazăre.

În primul dosar, Mazăre este acuzat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Dosarul se referă la construirea, cu nerespectarea dispozițiilor legale, în zona centrală a stațiunii Mamaia, a unui imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire, emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța.

Actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, este și el acuzat de abuz în serviciu, scrie b1.ro.

În al doilea, fostul primar al Constanței este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu. Procurorii DNA îl acuză că a inițiat un proiect de hotărâre în vederea vânzării prin negociere directă și nu prin licitație publică, către o societate comercială, a unei suprafețe de 4.000 mp teren, amplasată în intravilanul mun. Constanța, zona Lacului Siutghiol. Ulterior, el a perfectat contractul de vânzare-cumpărare a acestui teren, deși prețul de 110.000 euro fără TVA (25,25 euro/mp) era vădit mai mic decât cel real (300.305 euro fără TVA).

În luna noiembrie 2012, procedând în aceeași manieră, inculpatul a permis realizarea unui schimb de terenuri cu o societate comercială în condiții vădit păgubitoare pentru patrimoniul municipiului Constanța. Tranzacția a fost una inutilă și a reprezentat o formă disimulată de înstrăinare directă (nu prin licitație publică) și la prețuri mult mai mici decât cele reale a unor terenuri ce prezentau interes pentru firma respectivă. Tranzacția a fost încheiată în forma propusă de inculpat în anul 2018, iar prin această tranzacție societatea comercială a cedat suprafața de 542 mp, evaluată la suma de 15.718 euro, și a primit la schimb 412 mp, evaluați la 76.396 euro”, a transmis DNA, printr-un comunicat.

Și în al treilea dosar, Radu Mazăre e acuzat tot de abuz în serviciu. ”În perioada 2007-2009, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, cu încălcarea prevederilor legale, a înstrăinat, la prețuri subevaluate (aproximativ 700.000 euro), opt terenuri în suprafață totală de aproximativ 6.000 m.p. din domeniul privat al municipiului Constanța, situate toate în stațiunea Mamaia. În realitate, prețul acestor terenuri se ridica la aproximativ 2.200.000 euro”, susține DNA.

Într-o cauză separată, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de 29 de funcționari din cadrul Primăriei Constanța, pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz. ”În perioada octombrie 2008 – februarie 2012, funcționarii respectivi, cu încălcarea legii, au înstrăinat către mai multe persoane fizice și juridice, un număr de 32 de terenuri (în total 14.922 mp) la prețuri vădit mai mici decât cele reale. Inculpaților și suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.”, se arată în comunicatul DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *