Skip to content
Politică

Doar trei capitole au rămas de negociat pentru formarea guvernului: Justiție, Muncă, Finanțe

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat luni seara că negocierile nu au avansat la desenarea premierului, pentru că mai sunt capitole din programul de guvernare care trebuie dezbătute.

Este o secvență în negocieri, aceea în care am început discuțiile pe programul de guvernare și au fost discutate capitole importante pe Energie, Sănătate, Agricultură, Economie, unde, de principiu, lucrurile sunt stabilitae.

Au rămas cele trei capitole în discuție, Jutiție, Muncă, Finanțe, care țin în principal de identificarea resurselor bugetare pentru a avea acel pachet de măsuri sociale care sunt absolut obligatoriiîn acest moment din punctul nostru de vedere, pentru că știm cu toții cât a scăzut puterea de cumpărare a românilor, și este tema principală, pentru care intrăm la guvernare.

Pentru a rezolva probleme. Românii să o ducă mai bine în acest moment, împreună curezolvarea crizei pandemice, sociale. Sunt lucruri la care ținem și aici am încercat să găsim soluții împreună cu potențialii parteneri de guvernare. Apoi urmează partea de acord politic care presupune inclusiv funcția de premier. În Consiliul Politic Național am avut o discuție despre această idee de a roti premierii dar s-a limitat la acest enunț. Nu s-a intrat în amănunte.

Singura decizie politică, este cea pe care o menționa domnul Sorin Grindeanu, de a merge cu premier de la PSD.

Nu trebuie să fie o teere. Este un lucru care trebuie să se întâmple într-o societate. Atâta timp cât inflația este la 7,9. Este o chestiune absolut necesară să găsim cea mai bună soluție. Toți partenerii sociali trebuie să fim parte a efortului de a ne reveni”, a spus Radu Oprea la postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *