Radu Oprea: Sunt convins că va creşte numărul de turişti qatarezi în România

Sursa: Facebook Guvern

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat miercuri că este convins că în România va creşte numărul de turişti din Qatar, dar este nevoie de o serie de investiţii, de hoteluri cu un standard foarte ridicat pentru a creşte acest turism.

Radu Oprea a făcut aceste precizări într-o conferinţă de presă la finalul vizitei pe care o efectuează în Qatar, în delegaţia guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu. El a fost întrebat dacă pe zona de turism va exista o colaborare sau un memorandum pe viitor între România şi Qatar.

„Există potenţial foarte mare pe zona de turism. Dacă ne referim la turiştii români care vizitează Doha şi Qatar, veţi constata că am depăşit perioada pandemiei, astăzi sunt în jur de 7.400 pe primul semestru, au fost 12.000 anul trecut, în perioada pandemiei erau peste 16.000, deci din această perspectivă este o dinamică. Pentru că am intrat în Schengen-ul aerian şi naval sunt convins că va creşte numărul de turişti qatarezi în România, pentru a creşte acest turism avem nevoie de investiţii, de hoteluri cu un anumit standard, 7 stele, un standard foarte ridicat, aşa cum sunt obişnuiţi cei din zona Golfului să găsească”, a spus Oprea.

El a menţionat că a discutat cu potenţialii investitori în turism din Qatar, iar aceştia sunt decişi să vină foarte repede în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL