Radu Oprea: Vom avea într-adevăr o dronă românească în momentul în care proprietatea intelectuală este a noastră

Ștefan-Radu OPREA
Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Ministrul economiei, Radu Oprea, a declarat vineri că vom avea într-adevăr o dronă românească în momentul în care proprietatea intelectuală este a noastră, el arătând că vom avea şi un proiect de cercetare, cu finalitate în posibilitatea de a industrializa într-una dintre fabricile Romarm-ului prototipul de dronă.

Ministrul Economiei a fost întrebat după şedinţa de Guvern despre proiectul privind drona românească.

”În acest moment există mai multe, sunt două memorandumuri semnate, în două grupuri de lucru, care includ societatea Carfil SA, care este filială a ROMARM-ului. Unul dintre ele are ca obiectiv de a vedea dacă prevederile legale actuale din România pot fi îmbunătăţite, pentru a avea un proiect: drona românească şi, în general, drone în România, mai rapid. Al doilea memorandum, care are peste 13 instituţii, vorbesc despre Politehnica din Bucureşti, vorbesc despre Universitatea de Ştiinţe Agricole. Cei care – şi foarte mulţi care pot contribui la un concept drona românească pentru agricultură. Aceste două memorandumuri sunt semnate, au fost semnate la BSDA, din câte ştiu eu, deja s-au organizat. La Carfil, unul dintre proiectele Carfil se referă la un centru de pregătire a operatorilor de drone, sigur, cu dublu uz, pentru civil şi pentru militar. Şi pot să vă spun că alaltăieri, miercuri, la Eurosatory, care este cel mai mare târg european pentru industrie militară, am vorbit cu compania parteneră franceză care are astfel de softuri, companie parteneră a Carfil-ului, care are aceste softuri de pregătire, are simulatoarele de pregătire a operatorilor şi sunt într-un progres evident de a face acest centru regional de pregătire a operatorilor pentru drone în România”, a afirmat Radu Oprea.

El a precizat că ”vom avea şi un proiect de cercetare, cu finalitate în posibilitatea de a industrializa într-una dintre fabricile Romarm-ului produsul respectiv, prototipul respectiv”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: