Skip to content
Economie

Radu Soviani: Economiile europene încetinesc și cererea pentru exporturile românești scade

Romania Libera

Jurnalistul și analistul economic, Radu Soviani a vorbit, sâmbătă, în exclusivitate pentru PSNews.ro despre deficitul comercial. Acesta a precizat, că în luna martie importurile au crescut în România cu 2,7%, ”dinamica fiind de 7 ori mai mult decât exporturile”.

Totodată, analistul economic a mai specificat și faptul că se așteaptă ca până la finalul lunii iunie, exporturile din țară să regreseze, cu o dinamică negativă.

Pe componentă importurilor, acestea s-au majorat în martie cu 2,7%, dinamică fiind de aproape 7 ori mai mare decât a exporturilor. Îi întreb retoric pe cititori: asta e o economie care crește sănătos? Sustenabil?

Evident că nu, iar dublarea ritmului de creștere a deficitului comercial, de la 16,8% în 2018 la 34% în primul trimestru almanului 2019 ne arată că, pe lângă criză bugetară pe care guvernanții au construit-o, băieții de la guvern și băieții de la BNR tocmai iriga bine răsadurile unei noi crize: de balanță de plăti. Cele două crize care dau semnale puternice că se vor dezvoltă nu reprezintă decât anticamera (în care am mai fost în 2008) a crizei valutare”, a spus Radu Soviani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *