Skip to content
Politică

Radu Soviani intervine în scandalul momentului: Cât de mare să fie tupeul celor care l-au numit pe Baranga în poziția asta?

psnews.ro

Analistul Radu Soviani a reaționat astăzi în contextul scandalului privind falsificarea diplomei de Bacalaureat a șefului Oficiului pentru prevenirea și combaterea spălării banilor Laurențiu Baranga. Soviani a scris pe pagina sa de Facebook că Baranga fusese și adjunct la ORNISS, oficiul care se ocupa cu acordarea certificatelor de acces la informații clasificate, el însuși trebuind să aibă un astfel de certificat. Totodată analistul se întreabă cum de Baranga a fost numit de ministrul Finanțelor Publice la șefia unei importante instituții

„Cum spune Florin, ministrul finantelor publice din Romania, cel care l-a numit la sefia Oficiului pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor pe un escroc, Laurentiu Baranga, cel care si-a falsificat diploma de bacalaureat? Florin spune: competenta si profesionalism. Escrocul Baranga fusese numit in functia de Presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea spalarii banilor in septembrie. Escrocul fusese si adjunct la ORNISS, oficiul care se ocupa cu acordarea cerrificatelor de acces la informatii clasificate, el insusi trebuind sa aiba un astfel de certificat (pentru obtinerea caruia SRI te cauta si in fund), si obtinandu-l.. Tot ORNISS se ocupa si cu protectia posesorilor de certificate, in cazul unor “incidente de securitate”. Dar cat de mare sa fie tupeul celor care l-au numit in pozitia asta pe escroc cu stiinta faptului ca personajul si-a luat bacul la 32 de ani, dupa care si-a coafat CV-ul cu facultati multiple, doctorat, titluri, exact asa cum vedem la foarte multe paiate promovate in functii publice, paiate care au cheita nu de ieri de azi ci dintotdeauna. Voi reveni cu un articol mai pe larg pentru a va arata DE CE acum a fost devoalat escrocul lui Orban si al lui Florin. Desigur, escrocul, in calitate de sef la ONPCSB (de unde a demisionat azi, dupa devoalare), avea si misiunea sa verifice beneficiarii legali ai achizitiilor publice, din pandemie”, a scris Radu Soviani.

Amintim că polițiști de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu procurori de la Parchetul General au descins, sâmbătă dimineața, la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al șefului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga.

Anchetatorii ar avea suspiciuni că oficialul și-a falsificat diploma de bacalaureat, care a stat la baza obținerii studiilor superioare, iar ulterior actele au fost folosite la dosarul de angajare.

Mai multe detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *