Skip to content
Societate

Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă, mesaj pentru români înainte de Paști: Iisus este exact acolo unde vă rugați

https://www.b1.ro/

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a explicat că noul acord încheiat între BOR și MAI a fost redactat tocmai din teama că românii pot fi indisciplinați.

„Cu toată această situație pe care am avut-o în trecut, trebuia să ne punem problema dacă oamenii vor fi disciplinați. Ați văzut deja în piețe că oamenii nu mai respectă cu aceeași rigurozitate măsurile de distanțare socială”, a precizat medicul.

Radu Țincu atrage atenția că nu există nicio îngrădire a dreptului la libertate religioasă, ci o îngrădire „a manifestărilor religioase materiale”.

„E o sărbătoare pe care o trăim în acest an, ca o excepție, fiecare la el acasă, în fața televizorului. Putem să ne rugăm în intimitatea sufletului nostru”, spune medicul.

„Avem exemplul orașului Bergamo din Italia, care a avut cea mai mare mortalitate, iar totul se pare că ar fi pornit de la un meci de fotbal unde au participat suporterii italieni și suporterii spanioli. Acest lucru, nu numai că a generat o mortalitate enormă în Bergamo, dar a și transmis virusul către Spania pentru că suporterii spanioli s-au întors a doua zi în țara lor. Trebuie să fim foarte atenți pentru că este păcat ca după o lună de măsuri draconice pe care le-am luat cu toții să avem o decizie neinspirată la un anumit moment care să ne ducă înapoi în timp și să trăim coșmarul pe care alte țări l-au trăit.

În noul acord se reduce foarte mult contaminarea. S-a evitat tocmai această frică pentru că oamenii nu pot fi disciplinați. Tocmai aici este problema. Dacă ne uităm la perioadele din trecut, la Sărbătorile Pascale din acest an ne amintim faptul că mulți au ajuns de la biserică la spital, după ce s-au călcat în picioare să ia lumină. Cu toată această situație pe care am avut-o în trecut, trebuia să ne punem problema dacă oamenii vor fi disciplinați. Ați văzut deja în piețe că oamenii nu mai respectă cu aceeași rigurozitate măsurile de distanțare socială.

Sărbătoarea Paștelui este o sărbătoare de mare însemnătate pentru români, una dintre cele mai importante ale ortodoxiei, dar este o sărbătoare care, în principiu, se trăiește în sufletele oamenilor. E o sărbătoare pe care o trăim în acest an, ca o excepție, fiecare la el acasă, în fața televizorului. Putem să ne rugăm în intimitatea sufletului nostru. Sunt absolut convins că Iisus Hristos este exact acolo unde oamenii se roagă. Nu există nicio îngrădire a dreptului la libertate religioasă. Există o îngrădire a manifestărilor religioase materiale”, a declarat medicul Radu Țincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *