Skip to content
Politică

Radu Tudor a auzit sirene în București. Ce spune IGSU despre această întâmplare

antena3.ro

Jurnalistul Radu Tudor a auzit miercuri sirene în București. Vedeți mai jos ce spune Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) despre această întâmplare.

Realizatorul de la Antena 3 a afirmat, în propria emisiune („Punctul de întâlnire”), că, în zona unde locuiește (Sectorul 2), a auzit și o voce care spunea: „Stați liniștiți, este un exercițiu de alarmare, nu se întâmplă nimic!”

Imediat după aceea, ziaristul a prezentat pe ecran o postare de pe Facebook a IGSU, care face referire la campania denumită „Miercurea Alarmelor”.

„Mâine dimineață, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”.

Sirenele din țară vor emite semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariția pericolului.

În România există 3 tipuri de alarme: 
? Alarmă la Dezastre (5 sunete)
? Prealarmă Aeriană (3 sunete)
? Alarmă Aeriană (15 sunete)

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

#POMPIERII #IGSU #SMURD #ProtecțieCivilă #MiercureaAlarmelor#exercițiu #alarmă #România, au scris marți cei de la IGSU.

Ulterior, Radu Tudor a prezentat o statistică a Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), care arăta numeroase cutremure de peste 3 grade Richter în ultimul an în România (o găsiți AICI).

„Când e vorba de un cutremur, nu are rost să ne panicăm prostește. Trebuie să ascultăm sfaturile autorităților. Aceste mici cutremure repetate ne-ar putea da un oarecare avantaj pentru momentul în care va avea loc un cutremur mai mare”, a afirmat Tudor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *