Skip to content
Politică

Radu Tudor, alarmat de amenințările primite de o judecătoare de la TMB: Societatea e bolnavă foarte grav!

radu-tudor.ro

Jurnalistul Radu Tudor s-a arătat alarmat de amenințările primite de către o judecătoare de la Tribunalul Municipiului București (TMB).

În ediția de joi seară a emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, realizatorul TV a prezentat cazul Mădălinei Afrăsinie, șefa Secției a VI-a Civilă de la Tribunalul Capitalei, susținând că aceasta a primit un val de insulte și de amenințări după ce zilele trecute ea își exprimase indignarea cu privire la nerespectarea de către președintele Klaus Iohannis a hotărârii Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la revocarea Laurei Kovesi.

Iată mai întâi postarea de pe Facebook a magistratului, de la care a pornit totul (conform Luju.ro):

«Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor»

Scrie in Constitutie!

Incepand de azi, putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa!

«Shhhh…Liniste!»

Democratia a murit!

Ulterior, tot pe Facebook, sefa Sectiei a VI-a civila din TMB a revenit cu un mesaj, in care a explicat ca democratia moare ori de cate ori deciziile CCR si hotararile judecatoresti nu sunt respectate, ori de cate ori activitatea magistratilor este supravegheata prin protocoale secrete, cu referire la cele incheiate de institutii din sistemul judiciar cu SRI, si ori de cate ori o persoana alege sa taca fiindu-i teama de ce ar putea pati in caz contrar:

In loc de concluzii:

Ori de cate ori deciziile CCR sau hotararile judecatoresti, definitive, nu sunt respectate, aplicate, democratia moare!

Ori de cate ori au fost/sunt adoptate hotarari clasificate prin care au fost macelarite drepturile si libertatile cetatenilor, democratia moare!

Ori de cate ori activitatea noastra a fost/este ‘supravegheata’ prin incheierea de protocoale clasificate, democratia moare!

Ori de cate ori noi alegem sa pastram tacerea, fiindu-ne teama de ceea ce ni se poate intampla, democratia moare!

Daca suntem cinstiti cu noi, putem spune ca, de peste 10 ani, noi suntem niste morti vii!

ps hai cu injuraturile, tovarasi!

Lumea multa, oameni din ce in ce mai putini”.

În acest context, Radu Tudor a declarat joi seară în propria emisiune că astfel de situații, precum cea a judecătoarei Afrăsinie, riscă să inflameze societatea, cu implicații nebănuite, chiar până la nivel politic, putând avea repercusiuni inclusiv în anii electorali 2019 și 2020.

„Am aflat cu toții stupefiați că după ce a postat un mesaj pe Facebook în care cerea respectarea Constituției și în care spunea că dacă nu se respectă Constituția, democrația a murit, ei bine, acest judecător continuă să primească amenințări, injurii, să fie tratată într-un mod absolut aberant într-un stat democratic. Dacă am ajuns în situația în care, expunându-ne un punct de vedere decent și civilizat, să fim înjurați, să fim amenințați, înseamnă că societatea asta este bolnavă foarte grav! Și e de datoria noastră, a celor din mass media, să tragem niște semnale de alarmă în legătură cu ura și cu tensiunea nemăsurată care a cuprins viața politică, viața socială și care din păcate îi încurajează pe unii indivizi lipsiți de echilibru de orice fel să se manifeste în halul acesta. (…)

Cred că undeva, cumva se întâmplă ceva foarte rău. Am impresia că domină mesajele distorsionate, mesajele de ură, mesajele care pur și simplu pun în pericol echilibrul unei societăți. Și dacă lucrurile sunt scăpate de sub control la nivel de mesaj, să nu vă mirați de efectele politice! Anul viitor sau peste doi ani de zile să nu vă aflați în postura în care să spuneți: «N-am știut, n-am crezut că pot să apară mișcări extremiste, că politicienii pur și simplu se pot duce spre niște mesaje populiste și periculoase pentru România!»

Societatea, prin lipsa ei de autocontrol și de decență, pare să genereze astfel de lucruri”, a comentat Radu Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *