Skip to content
Politică

Radu Tudor, amănunte esențiale despre ultimul fenomen meteo ce a uimit România

radu-tudor.ro

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat marți seară, în emisiunea „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, amănunte esențiale despre ultimul fenomen meteo ce a uimit România.

Este vorba despre praful saharian, apărut în țara noastră acum câteva luni, un fenomen care persistă și care i-a pus pe gânduri pe români.

De exemplu, materialul prezentat în emisiunea lui Radu Tudor a arătat că locuitorii din vestul țării sunt cei mai afectați, oamenii trezindu-se cu mașinile acoperite cu praf ca de pe un drum de câmp.

Meteorologii spun că este vorba despre o masă de aer cald care a ajuns la noi din nordul Africii, peste Marea Mediterană.

Pe de altă parte, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a transmis că ploaia colorată nu va afecta culturile agricole.

Concluzia este că există totuși pagube bănești, dar ele se resimt în principal în buzunarele proprietarilor de mașini, care se văd nevoiți să treacă mai des pe la spălătorie.

Un avertisment special vine din partea medicilor, care atrag atenția că praful saharian riscă să agraveze starea de sănătate a astmaticilor sau a persoanelor care suferă de alte afecțiuni respiratorii ori pulmonare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *