Skip to content
Politică

Radu Tudor arată bătălia ce se duce pentru majoritatea parlamentară

tomisthecat.ro

În contextul trecerii mai multor membrii ai PMP la formațiunea politică ce deține majoritatea în Parlament, Partidul Social Democrat, realizatorul emisiunii ”Punctul de întâlnire” a subliniat că se duce o luptă politică crâncenă.

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat marți seara scenariul jocului politic ce se duce la acest moment, privind majoritatea parlamentară pentru care fiecare formațiune se luptă cu toate armele. Amintim faptul că, în ultima săptămână, din ce în ce mai mulți social-democrați au trecut de partea lui Victor Ponta, iar unii dintre oamenii lui Traian Băsescu s-au mutat la PSD.

”Bătălia asta pentru cei câțiva supraviețuitori din buticul politic al lui Traian Băsescu, vă spun sincer, mie îmi displace profund. Să-i văd pe cei care au înjurat de dimineața până seara PSD-ul, intrând astăzi în PSD, asta ține de modul în care evoluează politica în România. Aceste mecanisme sunt cinice, ele țin cont de o conservare a majorității parlamentare, și dacă apar pe ici pe colo frânturi, dacă PNL-ul și USR-ul, asta a lui Ponta – care încă nu e partid – dacă toate aceste fonduri comune vizează distrugerea majorității parlamentare, atunci și PSD a răpuns: ”Luăm și noi de unde putem ca să supraviețuim, să rămânem la putere”, a subliniat Radu Tudor, la postul de televiziune Antena3.

În plus, omul de televiziune a pus pe masă cifrele exacte ale deputaților și senatorilor și a arătat că adevărata bătălie se duce pentru acei membrii ai Camerei Deputaților neafiliați:”Există un exercițiu foarte interesant pe care noi l-am făcut și pe care vrem să vi-l prezentăm. Este vorba despre numărul de deputați la Camera Deputaților și la Senat, în calculele care se fac pentru răsturnarea acestui Guvern și a majorității parlamentare. Cifrele din Camera Deputaților: PSD – 151, PNL – 66, USR – 28, UDMR – 21, ALDE – 14, minorități – 17, neafiliați – 17. Pe acei neafiliați este o bătălie uriașă, încearcă și PSD-ul să îi racoleze, încearcă și opoziția să îi aducă.  Mergem la cifrele de la Senat. Acolo PSD-ul are 67 de senatori, PNL – 29, USR – 13, UDMR – 9, ALDE – 9, UDMR – 8, neafiliția – 1. Aici bătălia e mai simplificată”.

Mai mult decât atât, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire”, realizatorul TV a prezentat diferența dintre numărul necesar de voturi pentru căderea Executivului și voturile pe care PNL-ul le-a primit la ultima încercare de cenzurare a Guvernului: ”Cifrele esențiale pentru o moțiune de cenzură: 233 de voturi necesare pentru ca Guvernul să cadă. La investirea Guvernului Dăncilă au fost 282 de voturi pentru și 136 împotrivă, iar ultima moțiune de cenzură depusă de PNL a avut doar 159 de voturi pentru”, a afirmat Radu Tudor marți seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *