Skip to content
Politică

Radu Tudor dă de pământ cu cei care i-au făcut plângere penală lui Toader: Asta oferă România!

radu-tudor.ro

Jurnalistul Radu Tudor dă de pământ cu cei care i-au făcut plângere penală ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Este vorba despre sindicaliștii din penitenciare, care îl acuză pe demnitar că întârzie să le plătească orele suplimentare.

Mai precis, sindicatele din penitenciare au intrat în conflict deschis cu ministrul Justiţiei. Liderii sindicali au făcut plângere penală împotriva lui Tudorel Toader, pe care-l acuză de abuz în serviciu. Sindicaliştii din penitenciare se plâng între altele că Ministerul Justiţiei refuză să le plătească orele suplimentare.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu, a declarat la RFI„sunt două infracţiuni sesizate Parchetului. Este vorba de abuz în serviciu şi infracţiunea de îngrădire a dreptului la reprezentare sindicală”.

„În mod concret, ministrul Justiţiei, pe fondul unui conflict care dura de ceva vreme, a refuzat să ne mai permită să ne reprezentăm membrii, în sensul că ne-a exclus de la cadrul de dialog social. În felul ăsta, n-am mai putut discuta despre statului personalului din penitenciare, n-am mai putut negocia sporuri şi majorări salariale”, a continuat Dumitrașcu.

Liderul sindical spune că o problemă o reprezintă neplata orelor suplimentare: „Este una dintre probleme. Este vorba de neplata orelor suplimentare restante, este vorba de peste un milion de ore suplimentare restante. Asta înseamnă o pagubă adusă angajaţilor din penitenciare de 10,5 milioane de euro. Este vorba de faptul că nu s-a făcut nimic pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru”.

În replică, Radu Tudor a afirmat vineri seară, în propria emisiune („Punctul de întâlnire”, de la Antena 3) că în spatele acestei plângeri penale s-ar afla persoane din tabăra anti-PSD și anti-Guvern. Totodată, ziaristul a deplâns faptul că bătălia politică a degenerat în apelul la instituții de forță.

„Sunt persoane evident anti-PSD, persoane dintr-o tabără asumată anti-Guvern. Nu ne mai miră nimic. A ajuns ca bătălia politică să se ducă prin intermediul urmăririlor penale, al instituțiilor de forță. Cam asta poate să ofere în momentul de față România!” a comentat Tudor.

El a dat de înțeles că această plângere ar fi o reacție la modificările legislative susținute de către Tudorel Toader, în special la cele vizându-i pe procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *