Skip to content
Politică

Radu Tudor îi sancționează dur pe politicienii români: Suntem și mai săraci și mai proști!

antenaplay.ro
" "

Jurnalistul Radu Tudor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, atrage atenția asupra unui eveniment semnificativ, dat uitării de politicienii români: Ziua Brâncuși, zi în care se împlinesc 142 de ani de la nașterea marelui sculptor român provenit din Hobiţa.

Astfel, Radu Tudor a observat că doar un politician a transmis un mesaj cu această ocazie: Mircea Diaconu. În rest a fost tăcere.

" "
" "

„Conducatorii Romaniei sunt preocupati de lucruri mici si de obicei urat mirositoare. Cu putine exceptii. Daca in anul Centenarului am fi facut o sarbatoare europeana, poate chiar mondiala, din Ziua Brancusi, s-ar fi miscat lumea. In sensul bun. De placere. Si de nevoia descoperirii romanismului lui Brancusi. Sunt inca destui cunoscatori de arta ce nu stiu sau nu dau doi bani pe radacina romaneasca a lui Brancusi. Era de datoria noastra sa o facem. Spanzuram milioane de euro pe tot soiul de bazaconii balcanice respingatoare – prin icereuri populate cu dubiosi, parasutati politic sau poeti de restaurant – cand vine vorba despre cultura si turismul romanesc.

Brancusi zace insa undeva, mereu uitat in constiinta romaneasca.

Iar daca vreun interes politic sulfuros o cere, atunci se face si o subscriptie publica pentru vreo cumintenie de-a pamantulului, de care se alege praful imediat ce ea nu mai e de folos politic.

Revoltat si el pe felul in care a fost tratat de propria lui tara, olteanul din Hobita a spus candva cu naduf despre conationalii sau romani: „V-am lasat saraci si prosti, v-am gasit si mai saraci si mai prosti”. Cine intelege esenta vorbelor sale, a priceput ca nuantele sunt dincolo de aspectul economic…

Romania putea fi azi vizibila, mandra si laudata in toata presa occidentala, in toate cercurile culturale din Europa si de peste ocean.

Suntem, din punct de vedere spiritual, si mai saraci si mai prosti in anul Centenarului existent doar cu un logo. Pe net.

Sa ne ierti Brancusi”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *