Skip to content
Politică

Radu Tudor, iritat de jongleria PSD. Fifor, șantajat cu dosar DNA? EXCLUSIV

tomisthecat.ro

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care s-a arătat iritat de jongleria pe care a practicat-o PSD cu miniștrii Apărării, din ianuarie până în prezent.

Ziaristul a opinat că un astfel de comportament „e un semn de instabilitate”. Totuși, Radu Tudor s-a arătat încrezător în experiența guvernamentală a lui Fifor.

În primul rând, trebuie să spunem că este în neregulă să schimbăm două guverne și să facem patru remanieri în nouă luni de zile. E un semn de instabilitate să ai patru miniștri ai Apărării în nouă luni de zile: Gabriel Leș, Adrian Țuțuianu, Marcel Ciolacu interimar și acum Mihai Fifor a patra nominalizare. PSD-ul, din păcate, transmite un semnal de instabilitate din punct de vedere politic și administrativ, în timp ce economia merge foarte bine (ceea ce înseamnă că economia s-a desprins de politic). Dar, având în vedere profilul și comportamentul public al lui Mihai Fifor, cred că o să fie un ministru bun, pentru că știe să fie un tip echilibrat, care se adaptează mandatului pe care îl primește, iar experiența la Ministerul Economiei o să-i fie utilă”, a detaliat Tudor.

Nu demult, a apărut în preză ideea că Mihai Fifor ar putea avea niște explicații de dat în fața Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în legătură cu mandatul lui de director al Muzeului Olteniei, din Craiova (2009-2012). Întrebat dacă speța ar putea fi detonată acum, odată cu numirea lui Fifor la MApN, sau dacă politicianul ar putea fi șantajat cu acest dosar, Radu Tudor s-a arătat sceptic.

„Cred că n-ar fi ratat cineva să scoată acest eventual dosar până acum, în diferitele poziții pe care le-a ocupat Mihai Fifor (a fost secretar de stat la Interne, apoi ministrul Economiei)… Mă îndoiesc că acest dosar există, dar, dacă ar fi existat, el ar fi fost valorificat până acum pe piața politică”, a afirmat Tudor.

În încheiere, chestionat în legătură cu antiteza dintre situația prezentă și cea din anul 2015 (când președintele Klaus Iohannis l-a respins pe Mihai Fifor pentru Ministerul Transporturilor), realizatorul TV a replicat: „Probabil președintele Iohannis a vrut să se poziționeze într-un fel apropo de competențele profesionale pe care trebuie să le aibă un ministru, iar acum face un pas înapoi și lasă Partidul Social Democrat să evolueze în fața societății și în fața electoratului cu oamenii pe care îi are, în perspectiva prezidențialelor din 2019”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *