Skip to content
Politică

Radu Tudor: Militarul decedat astăzi ar trebui să fie un semnal de alarmă! EXCLUSIV

antenaplay.ro

Un soldat a murit, vineri dimineață, în gara din Alba Iulia, în timp ce se afla pe un tanc. Se pare că acesta a fost electrocutat, în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie. Este vorda despre un subofițer care venea cu convoiul de la Turda.

CITIȚI MAI MULTE AICI: UPDATE Parada de 1 Decembrie face prima victimă: Un soldat a murit electrocutat VIDEO

În legătură cu nefericitul eveniment, redacția PSnews.ro a luat legătura vineri cu expertul militar Radu Tudor. Concret, întrebat dacă este doar un accident sau poate fi vorba de o cauză mai amplă ce ține de finanțarea precară a armatei, Radu Tudor a atras atenția că astfel de cazuri se întâmplă și în rândul armatelor din NATO care dispun de un buget mai mare.

Totodată, jurnalistul a evidențiat că ceea ce s-a întâmplat ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți cei care fac aprecieri eronate în legătură cu riscul acestor meserii, fie că este vorba despre Armata Română, fie că este vorba despre Ministerul de Interne.

„Din păcate accidente de genul acesta se petrec foarte des în rândul forțelor armate. Și în statele membre NATO cu un buget mai mare decât al României apar astfel de momente. Este pur și simplu un accident nefericit. Asta arată încă o dată cât de periculoasă este meseria aceasta de militar activ, fie că ești în Armata Română, fie că ești în Ministerul de Interne.

Atunci când moare un tânăr militar într-o misiune onorabilă și onorantă cum este cea de pregătire a paradei pentru Ziua Națională trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei care se grăbesc în fiecare zi să critice fie bugetarii in corpore, fie să lanseze tot felul de semnale îndoielnice cu privire la nevoile Armatei Române sau în legătură cu sacrificiul pe care un militar îl face. 

Uite, sunt militari care fac sacrificiul suprem în timpul slujbei lor și chestiunea aceasta ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru toți cei care se hazardează să facă tot felul de aprecieri eronate în legătură cu riscul acestor meserii”, a declarat Radu Tudor în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *