Skip to content
Societate

Radu Tudor: O imensa durere de cap pentru SRI si Romania. Terorism de tip white-supremacy

Jurnalistul Radu Tudor a comentat incidentul cu teroristul australian care a atacat o moschee din Christchurch, Noua Zeelandă și care avea înscrise mai multe nume de personalități care au luptat cu musulmanii în războaiele medievale, pe armele și încărcătoarele care au fost găsite asupra sa.

”Un moment extrem de complicat pentru Romania : teroristul australian, inspirat de unele miscari pseudo-crestine extremiste, un white-supremacy, a vizitat tara noastra. Si s-a inspirat din fel de fel de povesti dubioase, cu domnitori romani care au luptat cu otomanii acum sute de ani. 

Faptul ca pentru prima oara in istoria antiterorismului romanesc exista o astfel de retea lanseaza imense provocari de securitate. Sunt convins ca o ampla operatiune de culegere de informatii dar si o analiza majora vor urma acestui atentat. Romania a fost scena terorismului de inspiratie islamica si a extremistilor sikh. Am avut inclusiv membri ai retelelor teroriste japoneze pe teritoriul nostru.

Este insa fara precedent ca un terorist nativ in Commonwealth, ce-si motiveaza crimele in numele unui curent fundamentalist-crestin, sa ucida 49 de persoane in numele razbunarii impotriva musulmanilor. 
Fara nici o indoiala, un bolnav psihic la fel ca multi alti teroristi ai istoriei, ce folosesc in mod fals si aberant religia drept pretext. 

Ce s-ar fi intamplat daca teroristul, in dementa lui, s-ar fi decis sa atace o moschee din Romania? Nici nu vreau sa ma gandesc !

SRI are acum o misiune dificila : sa depisteze eventuali complici, sa caute daca exista filiere de white-supremacy in Romania, sa analizeze cu mare atentie daca aceste curente extremiste foarte periculoase devin un creuzet pentru terorism de cu totul alta factura ca pana acum.”  a scris Radu Tudor pe blogul său personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *