Skip to content
Politică

Radu Tudor pune punctul pe ”i”: Asistăm la cea mai slabă perioadă de relaționare a PSD, de la înființare până în prezent

Miercuri la ora 11:00 au loc primele runde de negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene în spatele ușilor închise cu privire la numirea primului procuror-șef al Parchetului European.

Jurnalistul și analistul politic Radu Tudor, contactat de PSNews, face o scurtă analiză a situației de la Bruxelles, opinând că ”acest proces între Parlamentul European și Consiliul European trebuie să țină cont în primul și-n primul rând de hotărârile care au fost adoptate aici, în plan național”

Întrebat despre argumentele cu care reprezentanții Consiliului UE ar trebui să vină împotriva lui Laurei Kovesi, susținută de Parlamentul European, Radu Tudor afirmă că deciziile instituțiilor române ar trebui să cântărească mai mult în cadrul negocierilor:

”Nu mă pot pune în pielea unui politician pentru că, de multe ori, aceștia au un mod de gândire diferit față de noi, jurnaliștii. Aceasta ar fi prima chestiune, a doua chestiune: cred că acest proces între Parlamentul European și Consiliul European trebuie să țină cont în primul și-n primul rând de hotărârile care au fost adoptate aici, în plan național. 

În primul rând în privința desemnării de către Guvernul României a procurorilor care urmează să facă parte din Parchetul European, apoi să țină cont de deciziile Curții Constituționale, ale Consiliului Superior al Magistraturii, ale Inspecției Judiciare și nu în ultimul rând ale Înaltei Curți de Casație și Justiție în privința oricăruia dintre candidați. Când este analizată o candidatură trebuie să se țină cont de toate aceste repere, iar peste toate acestea intervine negocierea politică, acolo unde Partidul Popular European pare să fie mult mai eficient și mai bătăios în susținerea propriilor cauze. Laura Codruța Koveși este un candidat al Partidului Popular European, indiscutabil. Ne uităm și la relația destul de proastă pe care Partidul Social-Democrat o are cu partenerii din Partidul Socialist European. Cred că soarta lui Kovesi va fi decisă de PPE.” a declarat jurnalistul.

De ce credeți că politicienii europeni ignoră sau nu au încredere în deciziile instituțiilor române?

”Eu nu cred că le ignoră și nici nu cred că n-au încredere în ele, ci pur și simplu nu sunt explicate așa cum trebuie de către reprezentanții PSD și ALDE. Aceste două formațiuni politice au un handicap major în privința modului de relaționare cu familiile lor europene socialiste și liberale. Există, din păcate, o formă cât se poate de slabă de comunicare, de relații personale, de aliniere doctrinară și cred că asistăm în momentul de față la cea mai slabă perioadă de relaționare a Partidului Social-Democrat de la înființare până în prezent.” a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *