Skip to content
Politică

Radu Tudor răbufnește după întâlnirea din biroul lui Dragnea: Dăncilă a făcut figurație acolo! EXCLUSIV

antenaplay.ro

Jurnalistul și analistul politic Radu Tudor a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a tras câteva concluzii după întâlnirea din biroul lui Liviu Dragnea.

Amintim că o întâlnire la nivel înalt a avut loc, ieri, în biroul de la Parlament al liderului PSD Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, la care, alături de şeful social-democraţilor, au participat atât Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu şi prim-viceguvernatorul Florin Georges­cu, premierul Viorica Dăncilă, minis­trul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, cât şi fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi economistul Cris­tian Socol.

În acest context, jurnalistul Radu Tudor a atras atenția asupra faptului că liderul PSD Liviu Dragnea se impune public ca prim-ministru, dovadă fiind chiar comunicatul de presă și declarațiile care au urmat după întâlnirea din biroul acestuia, și care au fost făcute chiar de liderul social-democraților, și nu de către premirul în funcție, Viorica Dăncilă.

”În primul rând, trebuie să spunem că este firească o astfel de întâlnire, câtă vreme atât Consiliul de Administrație al Băncii Naționale, cât și Guvernul României sunt sub control parlamentar și din această perspectivă un astfel de dialog este absolut necesar, aceasta este o primă remarcă. A doua remarcă, ambele părți au declarat în mod repetat că nu există niciun conflict, atât reprezenații BNR cât și reprezentanții Guvernului, deci nu există motiv de mediere câtă vreme părțile nu recunosc un conflict, eventual o lipsă de dialog până acum. A treia chestiune: Liviu Dragnea se impune public ca prim-ministru, a găsit a treia persoană din fruntea Guvernului care să se dea la o parte de fiecare dată când este vorba de niște decizii cruciale luate pentru Palatul Victoria și am văzut ieri că pur și simplu Viorica Dăncilă a făcut figurație acolo, inclusiv comunicatul de presă, declarațiile care au urmat au fost făcute de Liviu Dragnea în numele Guvernului și pentru noi ca jurnaliști nu mai e niciun fel de surpriză faptul că președintele PSD conduce în mod nemijlocit Guvernul și vom avea foarte multe lucruri de analizat și de comentat în viitor în legătură cu această postură asumată, de șef al Guvernului dar și de președinte al Camerei Deputaților. A patra chestiune sunt convins că acest conflict va continua destul de puternic între președintele Iohannis, care a devenit președintele anti-PSD al României, și echipa majorității parlamentare PSD-ALDE cu Liviu Dragnea, Tăriceanu, cei de la Palatul Victoria și românii vor vedea în continuare foarte multe energii irosite pe eaceste conflicte nedorite, în dauna marilor proiecte și a marilor investiții, care se lasă așteptate, din păcate, de 6 ani de când PSD-ul este la putere”, a adăugat analistul politic.

Întrebat ce crede că va face președintele Iohannis după această întâlnire avută de către șeful BNR și Dăncilă în biroul lui Dragnea, realizatorul TV a precizat că în mod sigur ”nu o să rămână dator”.

Amintim că presedintele Klaus Iohannis a chemat-o în urmă cu o săptămână, pe Viorica Dancila la Cotroceni, pentru a incerca sa medieze conflictul dintre Guvern si BNR pe tema cresterii inflatiei, însă aceasta a refuzat invitația șefului statului.

”Cu sigurață nu o să rămână dator. Vor exista declarații, putem presupune că ele vor fi critice la adresa PSD și a Guvernului. În schimb, vedeți, Klaus Iohannis – candidatul oficial al PNL pentru un al doilea mandat de președinte, este tras în jos de PNL prin gafele pe care acest partid în mod repetat le face, lovitura pe care au primit-o președintele Iohannis și liberalii prin convingere, prin gestul inconștient al celor din organizația de tineret a PNL cu acele exprimări profund nefericite în legătură cu decrețeii, în mod evident trag în jos toate încercările președintelui Klaus Iohannis de a coagula toate forțele anti-PSD în perspectiva alegerilor de anul viitor. Probabil Iohannis înțelege aceste mecanisme de partid care nu reușesc să performeze, să îl ajute prea bine și o ia el înainte, identificându-se ca principalul pion al promovării sentimentelor anti-PSD din România, a conchis Radu Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *