Skip to content
Politică

Radu Tudor salută decizia lui Iohannis: Avem nevoie de experiența generalului Ciucă!

antenaplay.ro
" "

Președintele României Klaus Iohannis a refuzat vineri, 28 decembrie, în urma ședinței CSAT, orice propunere venită din partea ministrului Apărării Gabriel Leș pentru șefia Statului Major. Amintim că în funcție se află generalul Nicolae Ciucă.

CITIȚI MAI MULTE AICI: UPDATE Preşedintele Iohannis a decis prelungirea mandatului generalului Ciucă, respingând propunerile lui Leș

" "
" "

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura vineri cu analistul militar Radu Tudor. Concret, întrebat cum vede decizia lui Klaus Iohannis de a-l păstra pe Generalul Ciucă în funcția de șef al Statului Major, jurnalistul a precizat că președintele României a procedat corect întrucât trebuie evitate conflictele politice în cadrul Armatei Române, mai ales că anul 2019 este unul electoral, iar pe cale de consecință alte instituții vor fi marcate de numeroase dispute.

Mai mult, Radu Tudor a evidențiat că Generalul Ciucă trebuie să continue să conducă militar Armata Română întrucât îi sunt cunoscute atât experiența cât și relațiile internalțioane pe care le are la cel mai înalt nivel.

„Am văzut că și voi, cei de la PSNews ați publicat apelul pe care l-am făcut acum două săptămâni la președintele Iohannis, la prim-ministrul Dăncilă și la ministrul Apărării Gabriel Leș să prelungească cu un an mandatul șefului Statului Major al Apărării, Generalul Ciucă, pentru a se evita orice fel de conflict și de implicare a Armatei în tensiunea politică dintre cele două palate. Eu cred că este o soluție bună pentru că anul 2019 este un an cu două rânduri de alegeri și dacă alte instituții democratice ale statului român sunt implicate în tot soiul de dispute de la un palat la altul, de la un partid la altul, este bine ca Armata să fie ferită de aceste probleme și să avem o continuitate din punctul de vedere al conducerii militare a Armatei Române. Avem nevoie foarte mare de experiența și de relațiile internaționale de la cel mai înalt nivel ale Generalului Ciucă și eu cred că este o decizie bună ca el să rămână până la 1 ianuarie 2020 în funcția de șef al Statului Major al Armatei Române.

În concluzie, este vorba despre stabilitate și despre evitarea introducerii unul conflict politic în Armata Română”, a spus Radu Tudor în exclusivitate pentru PSNews.ro.

" "

8 comentarii la “Radu Tudor salută decizia lui Iohannis: Avem nevoie de experiența generalului Ciucă!

  1. Vad ca taiati comentariile la greu..ce era nereal?..faptul ca R.T este un antipesedist convins si celalalt o prea sluga??(vezi si comentariile unde nu pot posta,ce i face lui R.T.(oricum nu ma mai uit la emisiunile lui..nu mai sunt obiective cam demultisor si nu sunt singurul..unii il vad ca o capusa la Antena 3) !

  2. Primul ministru si ministrul aparari gresesc fatal si a lasat apararea tarii fara comandant. Pentru asta ar trebui sa suporte rigorile legii…….psd-ul este devina!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *