Skip to content
Politică

Scenariu cutremurător pentru Vanghelie. Cum arată reglarea de conturi din PSD și cine va avea de câștigat

Marți a fost ziua în care liderii PSD au avut nervii încordați la maxim, iar șeful social- democraților, VIctor Ponta, chiar a precizat că ”regretă că nu a trecut prea des pe la partid în ultima perioadă” și că ar cam fi momentul pentru puțină ordine și disciplină.Tot acest tăvălug a izbucnit imediat după demisia lui Viorel Hrebenciuc, cel care a decis să ”se pună în fața justiției”, renunțând la imunitatea parlamentară și pare să se fi agravat imediat după ce Marian Vanghelie nu a ezitat să îl înjure și amenințe pe cel considerat mâna dreaptă a lui Victor Ponta în PSD, Sebastian Ghiță.

Chiar dacă Vanghelie era cel care spunea că ”Ghiță o să fie arestat”, Radu Tudor, jurnalist Antena3, a dezvăluit pe blogul personal un scenariu extrem de sumbru pentru viitorul politic al lui Marian Vanghelie și ce se ascunde în spatele gestului de a demisiona din Parlament a lui Viorel Hrebenciuc.

De asmenea, jurnalistul explică ce stă în spatele războiului pe care Vanghelie îl poartă cu o anumită grupare a PSD, cea condusă de Victor Ponta.

”Demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlamentul Romaniei a venit in urma semnalului dat de Sebastian Ghita, omul de incredere al premierului Victor Ponta. Ghita a cerut ca Hrebenciuc si Dan Sova sa se suspende din PSD din cauza urmaririi penale din partea DNA. Fara partid, cei doi nu pot spera la un sprijin politic la votul din Parlament. Cand cel mai apropiat om al presedintelui partidului transmite un astfel de semnal, soarta iti este pecetluita.

Hrebenciuc, un om al nuantelor si al orgoliilor, a inteles mesajul si a preferat sa-si dea demisia din Parlament, pentru a se pune la dispozitia procurorilor. Sunt sanse foarte mari ca saptamina viitoare sa fie retinut 24 de ore nemaiavand imunitate, apoi urmand sa fie propus pentru arestare de procurorii DNA in fata judecatorilor.

Gestul lui Hrebenciuc este un “damage control” in privinta candidaturii lui Victor Ponta la presedintie. Prin demisia deputatului, se elimina astfel un pas important, ce ar fi putut aduce prejudicii politice si de imagine grave PSD : votul din plen. In cazul in care ar fi fost favorabil lui Hrebenciuc, acest vot ar fi fost o munitie de calibru folosita de tabara anti-Ponta cu 3 saptamani inaintea turul doi. Hrebenciuc face astfel un sacrificiu ritualic, dar raman alte nume importante din gruparea al carei lider formal si informal este”, a explicat Radu Tudor.

Conflictul Ponta- Vanghelie

Cu privire la relația dintre Marian Vanghelie și șeful PSD, Victor Ponta, jurnalistul precizează că este una conflictuală, iar rădăcinile sunt unele adânci.

”Puneti ceea ce i se intampla lui Hrebenciuc in paralel cu iesirea nervoasa, in limbaj de mahala, a lui Marian Vanghelie. Acesta s-a enervat cand a vazut ca este urmarit de paparazzi. Sau ce-or fi fost ei. Vanghelie, pe linga amenintarilor proferate la adresa urmaritorilor, a lansat injuraturi de nereprodus la adresa “lui Ghita si Ponta”. Conflictul lui Vanghelie cu Ponta este mai vechi si are cateva elemente de culise mai ample, nu e doar o lupta de orgolii.

Din anul 2010, SRI monitorizeaza cu mandat de siguranta nationala o grupare de politicieni si generali sub motivatia ca acestia ar fi constituit o structura informativa privata, un soi de serviciu secret paralel care culegea informatii de la institutiile statului si le folosea in interes privat.

Au trecut 4 ani de atunci si indivizii tot supravegheati sunt. Din grupare ar face parte, potrivit surselor, Viorel Hrebenciuc-Marian Vanghelie-gen. Dumitru Iliescu (fost sef SPP) – gen Catalin Voicu, fost senator PSD impreuna cu alti politicieni si generali ce au lucrat in diferite servicii secrete in ultimii 20 ani. Gruparea, influenta si foarte potenta financiar, a intrat in conflict deschis cu SRI si implicit cu politicienii apropiati acestei institutii.

Intr-un fel, simplificand oarecum lucrurile, e o batalie intre vechea si noua generatie a politicii si serviciilor. Intre oamenii primilor 20 de ani dupa revolutie si cei ai urmatorilor 20 de ani. Lupii tineri, bine pregatit politic si informativ”, a precizat Radu Tudor.

Jurnalistul își continuă explicațiile privind lupta internă din PSD, pentru preluarea șefiei acestui partid, afirmând că șeful statului influențează direct această reglare de conturi din sânul social- democraților.

”Traian Basescu, prin intermediul DNA dar si alt unor politicieni indiferent de partid, influenteaza cat poate jocul de putere din PSD, pentru perioada post-Ponta.

Un PSD condus de persoane care sa nu doreasca obsesiv raspunderea judiciara a viitorului fost presedinte al Romaniei e un obiectiv strategic pentru Basescu. Drept pentru care actioneaza in consecinta. Garda veche e spulberata definitiv odata cu scoaterea din joc a lui Hrebenciuc. H-ul, cum este el numit de sefii serviciilor care-l urmaresc de ani buni.

”Vazand ce a facut marți Hrebenciuc si cum rand pe rand apar in public toti membri gruparii vizate de SRI din 2010, un lucru imi este cat se poate de clar : foarte probabil, urmeaza sa fie arestat Marian Vanghelie. Dosarul este deja gata, datele sunt spectaculoase, sumele impresionante. Vanghelie este cel mai potent financiar membru al grupului. Eliminarea lui ar insemna sucombarea celorlalti. Jocurile sunt deja facute in sensul acesta.”

Asadar, se pregateste Vanghelie. Hrebenciuc a fost rezolvat. Vedem apoi si generalii unde se duc. Cand se duc”, conchide jurnalistul Antena3.

1 comentariu la “Scenariu cutremurător pentru Vanghelie. Cum arată reglarea de conturi din PSD și cine va avea de câștigat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *