Skip to content
Politică

Radu Tudor taie în carne vie. Moțiunea, sfâșiată între Ponta, PNL și PSD EXCLUSIV

antenaplay.ro

Jurnalistul și analistul politic Radu Tudor a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut o serie de previziuni referitoare la parcursul moțiunii de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Mihai Tudose.

Amintim că liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu, depun vineri moțiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Citiți și Liberalii depun moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose

În acest context, analistul politic Radu Tudor, într-o declarație exclusivă pentru PSNEWS.RO, a susținut că ”șansele moțiunii sunt destul de slabe”

Șansele moțiunii sunt destul de slabe, deși se vorbește despre tensiuni în interiorul PSD, deși sunt voci care spun că Liviu Dragnea nu mai controlează partidul și nu se mai bucură de unanimitate, va fi proba acestor afirmații astăzi la Comitetul Executiv, unde probabil va exista un vot simbolic de sprijin pentru Liviu Dragnea și acest vot din Cex-ul PSD va da și nota respingerii moțiunii de cenzură de către PSD și ALDE. Cred că șansele sunt foarte mici, și în consecință, opoziția folosește acest mijloc democratic pentru a trage doar un semnal de alarmă și atât, a declarat acesta pentru PSNEWS.RO

Chestionat în legătură cu posibilitatea existenței unei eventuale colaborări dintre ”Pro România” și PNL, analistul politic a susținut că ”semnalele” partidului fondat de fostul premier Victor Ponta ”sunt în sensul acesta”.

”Am văzut că semnalele acestei formațiuni politice sunt în sensul acesta, că ar dori o colaborare cu PNL. Nu ne mai miră nimic. În politica românească în 27 de ani toți au colaborat cu toți, stânga cu dreapta, dreapta cu stânga, și toți între ei au fost la un moment dat aliați după ce s-au dușmănit etern. Cred că povestea aceasta nu mai surprinde pe nimeni. Este și declarația lui Daniel Constantin care este în alt sens decât cele spuse de Ponta. Mie mi se pare că este o formațiune mult prea mică, au prea puțini oameni casă poată influența votul la moțiunea de cenzură”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, Radu Tudor a adăugat că infrastructura rămâne totuși ”domeniul de corigență al acestei guvernări”.

Nu cred că PSD-ul, nu cred că Guvernul poate să aibă emoții. Esența dezbaterilor rămâne. O țară cu creștere economică spectaculoasă, pe locul întâi în Uniunea Europeană are zero investiții în sectorul public și din păcate infrastructura rămâne domeniul de corigență al acestei guvernări. Trec zilele, se face anul și nu apar realizări în acest domeniu. Cred că situația poate fi pozitivă doar pe o jumătate de bilanț, pe  cealaltă jumătate lucrurile nu stau deloc bine, a conchis Radu Tudor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *