Skip to content
Politică

Radu Tudor tranșează controversa din PNL: Ar trebui să facă singuri un pas înapoi! EXCLUSIV

antenaplay.ro

Jurnalistul Radu Tudor a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a tras concluzii incomode după ce redacția noastră a arătat de ce deputatul de Bistrița Robert Sighiartău este un critic atât de dur cu privire la proiectul senatorului Daniel Zamfir, de plafonare a dobânzilor de la IFN-uri.

CITIȚI ȘI: Ce se ascunde în spatele atacurilor fruntașilor liberali asupra proiectului de plafonare a dobânzilor EXCLUSIV DOCUMENT

Pentru început, Radu Tudor a deplâns situația din PNL, mai exact, refuzul liberarilor de a susține inițiativa colegului lor, senatorul Daniel Zamfir – inițiativă care există deja în 14 țări europene.

”Cred că nu este doar problema lui Robert Sighiartău, că deține un IFN, ci este vorba de poziția absolut de neînțeles a PNL în privința unor inițiative legislative care sunt în favoarea cetățeanului. Eu pot să înțeleg orice fel de demers care să întărească regulile economiei de piață, sectorul bancar și să creeze o relație civilizată între cetățenii care împrumută bani și sistemul bancar dar și cel nebancar. Aceste inițiative ale senatorului Zamfir vizează în primul rând așa numite IFN-uri, care din păcate, practică niște dobânzi sălbatice demne de o jungglă finnciar-bancară și în niciun caz de un mediu civilizat. Dacă există 14 țări europene care au instituit un plafon al dobânzilor bancare, dacă și în SUA există această practică, nu văd de ce n-am face și noi, cu atât mai mult cu cât la noi sunt foarte mulți bătrâni vulnerabili, foarte mulți tineri care au nevoi urgente. Dacă pentru 1.000 de lei împrumutați trebuie să dai 10.000 de lei înapoi, mie mi se pare în neregulă și asta ar trebui să reprezinte un element serios de gândire și pentru Robert Sighiartău și pentru Ludovic Orban dar și pentru toți ceilalți din PNL care votează la ordin. Din punctul meu de vedere, este o situație inedită pentru un partid care ar trebui să se gândească înainte de toate la drepturile cetățenilor în raport cu sistemul bancar. PNL-ul pare că se situează de parte ainstituțiilor și mai puțin de partea oamenilor, dar în această evoluție a partidului și mai ales a actualei conduceri, sunt convins că va fi serios pusă în balanță și judecată anul viitor la alegerile europarlamentare”, a detaliat jurnalistul.

Pe de altă parte, realizatorul de la Antena 3 a ținut să evidențieze faptul că atunci când un partid ”dă un ordin parlamentarilor săi să voteze împotriva unui coleg de partid care vine cu inițiative bune, toți ar trebui să își declare interesele și să știm informațiile reale pe baza cărora facem o analiză corectă”.

”Eu cred că trebuie să ascultăm toate punctele de vedere. Este responsabilitatea domnului Sighiartău, dacă este proprietarul unui IFN, dacă sunt cetățeni care se împrumută de la aceste instituții -este libertate alor să o facă, dar este bine ca în astfel de dezbateri să avem parte de adevăr și de lucruri cunoscute, așa cum le-ați dezvăluit voi la PSnews. Am văzut acea știre aseară, unul dintre invitații mei a și invocat-o în dezbatere, dacă pornim la analiza unui fenomen atât de amplu, e bine ca toți cei implicați, care își spun poziția în public, să declare și ce interese au, ca să știm pe ce bază facem aceste discuții. Nu cred că este ceva ilegal, cred că ar putea să fie ceva imoral, dar atunci când un partid dă un ordin parlamentarilor săi să voteze împotriva unui coleg de partid care vine cu inițiative bune, toți ar trebui să își declare interesele și să știm informațiile reale pe baza cărora facem o analiză corectă”, a mai adăugat realizatorul TV.

Confruntat cu îndoiala reporterului PSnews.ro legată de obiectivitatea declarațiilor deputatului Robert Sighiartău cu privire la proiectul senatorului Daniel Zamfir , Radu Tudor a replicat:

Evident că este vorba despre un conflict moral. Politica românească este plină de conflicte morale. Mi-aș dori foarte mult ca atunci când apar astfel de dezbateri și astfel de dezvăluiri, cum ați făcut voi la PSnews, oameni care sunt acuzați de subiectivism să se abțină, să nu apară în public și să facă singuri un pas înapoi din dezbateri în care ar putea să reprezinte un punct de vedere subiectiv. Eu cred că sunt mulți colegi din PNL alături de Daniel Zamfir, o parte dintre ei votează la ordinul conducerii partidului, alții au semnat aceste inițiative legislative, părerile sunt împărțite, dar atunci când apar în public să spună fiecare: <<Domnule, eu am un IFN, eu am o bancă, sau nu știu ce alte interese>>, în așa fel încât să știm ce fel de poziție exprimă și interesul cui, a conchis Radu Tudor.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *