Skip to content
Politică

Radu Tudor tună împotriva regimului Băsescu: Protocolul – morișcă de executat adversarii!

tomisthecat.ro
" "

Jurnalistul Radu Tudor a profitat de desecretizarea protocolului SRI-PICCJ pentru a arăta cu degetul regimul fostului președinte Traian Băsescu, omul de televiziune argumentând că documentul a fost folosit abuziv.

„Acest document de pe vremea regimului Băsescu ar fi putut avea o justificare legală dacă el n-ar fi fost folosit ca o rangă politică de vârfurile regimului Băsescu, la comanda liderului statului mafiot”, a afirmat Tudor vineri seară în propria emisiune de la Antena 3, adăugând că protocolul nu a fost altceva decât o „morișcă politică de executat adversarii”.

" "
" "

În continuare, deși a admis că protocolul ar fi putut avea o justificare parțială în relația dintre SRI și DIICOT (în materia infracțiunilor legate de siguranța națională), Radu Tudor a subliniat că el nu ar fi avut ce să caute în colaborarea SRI-PICCJ sau SRI-DNA.

„Cea mai gravă problemă este că acest document ce poartă amprenta extrem de puternică a regimului Băsescu a fost interpretat, folosit și abuzat de vârfurile unui regim care a readus poliția politică în atenția opiniei publice, un regim aproape dictatorial, care a folosit instrumentele de forță pentru a-și anihila adversarii politici”, a tunat Radu Tudor.

În continuare, ziaristul a amintit că în campania prezidențială din 2004 Traian Băsescu a folosit „de câteva sute de ori” expresia „sistemul ticăloșit”, referindu-se la „axa servicii de informații-procurori”.

„Acest sistem ticăloșit a devenit brusc – după ce Băsescu a câștigat alegerile – unul foarte legitim, perfect și numai bun de folosit ca rangă politică împotriva adversarilor săi”, a punctat realizatorul de la Antena 3, adăugând că publicarea protocolului reprezintă „demantelarea, prăbușirea unui sistem care a putut fi creat din cauza unor complicități – personale și instituționale”.

Pe de altă parte, „faptul că SRI a desecretizat acest raport, din punctul meu de vedere, reprezintă o dovadă a rupturii cu trecutul”, a opinat Radu Tudor, adăugând că „reprezintă un uriaș pas înainte” faptul că actualul director al SRI, Eduard Hellvig, a luat „decizii curajoase” și i-a schimbat atât pe Florian Coldea, cât și pe alți cel puțin 20 de generali din fruntea Serviciului Român de Informații.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *